14.12.2008. / 12:32

 

Sukobi u Grčkoj

Nakon nasilne noći, u Ateni ponovo mirno

Okršaji su počeli nakon napada na policijsku postaju u četvrti Exarchia, gdje je od policijskog metka smrtno stradao petnaestogodišnji Alexis Grigoropulos

Mir se u nedjelju ujutro ponovo vratio na ulice Atene nakon noći u kojoj su izbili sukobi između više desetaka mladih prosvjednika i policijskih snaga pokraj politehničke škole koju su studenti zaposjeli nakon smrti petnaestogodišnjaka 6. prosinca.

Sukobi su trajali do 1.30 sati po srednjoeuropskome vremenu. Mladi su palili kontejnere za smeće i podizali manje barikade koje je policija odmah rušila. Zapaljeno je dvadesetak kontejnera. Okršaji su počeli nakon napada na policijsku postaju u četvrti Exarchia, gdje je od policijskog metka smrtno stradao petnaestogodišnji Alexis Grigoropulos.

Usto, nepoznate osobe su bacale molotovljeve koktele na ured grčke banke Eurobank u četvrti Panormu, oštetivši ulaz i bankomat. Zapaljena su i dva luksuzna automobila. Molotovljevi kokteli bačeni su i na dva ureda Grčke nacionalne banke (BNG), na ured Eurobanke i ministarstva okoliša i javnih radova u četvrti Patission, pričinivši materijalnu štetu. (Hina)

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika