14.12.2008. / 12:43

 

EP u plivanju

Jovanović: Očekivala sam zlato na 50m, ali ne i na 'stotki'

Dubrovkinja je u petak postala europska prvakinja i rekorderka na 100m leđno, a u subotu je osvojila zlato na 50m leđno, popravivši pritom i svoj svjetski rekord

Ne mogu reći da nisam očekivala zlatno odličje na 50m leđno, ali svakako nisam na 100 leđno i to je bila jedna od mojih najboljih utrka u životu, kazala je na konferenciji za novinare na Europskom plivačkom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rijeci dvostruka europska prvakinja Sanja Jovanović. Dubrovkinja je u petak postala europska prvakinja i rekorderka na 100m leđno, a u subotu je osvojila zlato na 50m leđno, popravivši pritom i svoj svjetski rekord.

"Da, 100 metara me pomalo iznenadilo, pa ja sam tek druga žena koja je išla ispod 57 sekundi. Mislim da sam mogla plivati i 56.60 ili 56.50 samo da sam bolje radila okrete. Zlato sa 100 metara mi je velika motivacija i pokazatelj da mogu napredovati i u velikim bazenima. I moj trener Bobev mi je rekao da sam bila najbrža u čistom plivanju, a najsporija kod okreta i podvodnom dijelu. Zlata iz Rijeke me neće zadovoljiti, sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u Rimu, a želim nešto veliko napraviti i na Olimpijskim igrama u Londonu", izjavila je Sanja Jovanović, koja je posebno pohvalila ozračje u Rijeci.

"Stvarno smo jako puno radili za ova zlata, i prije Rijeke sam znala da sam puno spremnija negoli lani, ali nisam znala koliko zapravo mogu. Ovo prvenstvo je ipak u Rijeci, tako da postoje sasvim drugi osjećaji, tu su vam obitelj i prijatelji, u gledalištu ne navijaju samo vaše kolege, već i šestotinjak ljudi. Ja sam uvijek jako nervozna prije starta, ne volim kada se oko mene mota previše ljudi, a u Rijeci je to bilo nemoguće izbjeći, teško je ne čuti svu tu viku i klicanje. Pritom sam imala veliki teret favorita, morala sam opravdati medalje iz Manchestera i Debrecena. Srećom, domaći teren je ispao puno veća motivacija, negoli nedostatak", kazivala je Jovanović, koja je osvojena zlata proslavila sa obitelji, prijateljima i kolegama iz reprezentacije u jednom restoranu u Crikvenici.

Među njima je bio i njezin trener Dmitar Bobev, jedan od najzaslužnijih za uspjeh Sanje Jovanović. "Stvarno je lijepo raditi sa Sanjom, jer uvijek daje sve od sebe, maksimalno se trudi i kada je umorna, a s takvim sportašem je najlakše raditi. Uostalom, ja ne bi bio njezin trener da uvijek ne očekujem zlata, jer znam koliko je dobra. Sanja ima još stvarno puno prostora za napredak, a veliku nadu nam ulijeva njezina utrka na 100m leđno, gdje je savršeno odradila plivački dio i završnicu. Bit će dobra i u velikim bazenima jer nije istrošena i uvijek želi uspjeh", kazao je Bobev. (Hina)

 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika