14.12.2008. / 15:23

 

Gaza

Obljetnica Hamasa: U Gazi se okupile tisuće ljudi

Organiziranjem ovog velikog skupa Hamas želi u izoliranom i blokiranom pojasu Gaze, koji nadzire od lipnja 2007., pokazati snagu pred Izraelom i pred suparničkom strankom Fatahom, koju predvodi palestinski predsjednik Mahmud Abas

Od ranog jutra pristaše u autobusima pristižu iz svih dijelova pojasa Gaze, noseći zelene zastave pokreta koji je 14. prosinca 1987. nakon početka prve intifade utemeljila skupina aktivista koja sebe naziva Muslimanska braća. Hamasova televizija izvijestila je o "stotinama tisuća" ljudi okupljenih na glavnom trgu Katibi u središtu Gaze.

Organiziranjem ovog velikog skupa Hamas želi u izoliranom i blokiranom pojasu Gaze, koji nadzire od lipnja 2007., pokazati snagu pred Izraelom i pred suparničkom strankom Fatahom, koju predvodi palestinski predsjednik Mahmud Abas.

Izrael je u znak prosvjeda protiv sve češćeg raketiranja svog teritorija iz pojasa Gaze gotovo hermetički zatvorio granične prijelaze preko kojih su se dopremali hrana i gorivo za pojas Gaze u kojemu u krajnje bijednim uvjetima živi 1,5 milijun Palestinaca. (Hina)

 

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika