15.12.2008. / 12:26

 

Hrvatski poduzetnik

Moralić zbog birokracije odustaje od ulaganja u BiH

Enver Moralić, hrvatski poduzetnik, objasnio je da odustaje je je tijekom dosadašnjih pregovora o investiranju naišao na birokratske probleme koji, kako je rekao, nisu normalni

"Gdje god se nešto započne dođe do problema koji nisu normalni", kazao je Moralić u intervjuu kojega su u ponedjeljak objavile banjalučke "Nezavisne novine".

Podsjetio je na činjenicu kako je bezuspješno pregovarao o investiranju u čak tri tvrtke, uključujući mostarski "Hepok" od čije je kupnje odustao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Zbog administrativnih problema praktično je blokirana i drvna industrija "Omar" iz Skender Vakufa, koju je Moralić kupio no do danas nije uspio pokrenuti proizvodnju.

"Ne možemo doći do dozvole kako bi počeli s radom", pojasnio je Moralić te dodao kako i u poslovanju tvrtke "Ferosil" iz Jajca ima poteškoća jer naprosto ne može dobaviti potrebne količine električne energije.

"Mislim da će proći puno vremena dok se situacija ne poboljša... U BiH ima velikih mogućnosti ulaganja kada bi se neke stvari promijenile i kada bi ljudi shvatili rad kao prioritet", kazao je Moralić dodajući kako će toj zemlji vjerojatno trebati 10 do 20 godina da stabilizira svoje gospodarstvo.

Procijenio je kako BiH najveće mogućnosti ulaganja nudi u području sirovinskih baza. (Hina)

Pročitajte što je Nacional ranije objavio o Moraliću:

Enver Moralić - trgovac naftom zaljubljen u vinograde i konje

Moralić preuzeo pčelarski biznis Mesićeva zeta

Najmoćniji hrvatski vlastelin

Hrvatski tajkuni izgubili 500 milijuna eura

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika