15.12.2008. / 16:32

Autor: Nacionalova redakcija

"Performans" Leta 3 bio dogovoren

Prekid emisije Nedjeljom u dva bio je isplaniran

Gostovanje riječkih rockera u televizijskoj emisiji koja se emitira uživo odmah je moglo pobuditi sumnju jer se zna da oni nikada ne daju intervjue uživo i imaju isplanirane medijske nastupe

Jučerašnji incident riječke skupine Let 3 u emisiji  HTV-a Nedjeljom u dva nije se dogodio slučajno kao što tvrdi urednik i voditelj emisije Aleksandar Stanković. Nacional iz pouzdanih izvora doznaje da je "performans" članova Leta 3 bio isplaniran i dogovoren iz minute u minutu, ali bez znanja televizijskog vodstva.

Podsjetimo, dvojac iz spomenute grupe, poznati pod nadimcima Prlja i Mrle, tijekom cijele su emisije upotrebljavali neprimjeren riječnik, u kontekstu bilo kojeg pitanja koje im je Stanković postavio. Iako ih je voditelj konstantno upozoravao da to ne čine, 'jer su se tako dogovorili prije emisije' oni bi se ispričali, s poantom da više to neće raditi. Vrhunac svega uslijedio je pred kraj emisije kad su se obojica ustali i izveli performans s ispaljivanjem plutenih čepova iz stražnjice uz popratne dimne efekte. Stanković je tada odlučio prekinuti emisiju, ispričavši se gledateljima kod kojih je ovaj performans prouzročio "duševne boli".

Gostovanje riječkih rockera u televizijskoj emisiji koja se emitira uživo odmah je moglo pobuditi sumnju jer se zna da oni nikada ne daju intervjue uživo i imaju isplanirane medijske nastupe. Ponašanje režije u emisiji dalo je naslutiti da je sve bilo isplanirano jer su kamere u ključnim trenucima snimale i zumirale upravo članove Leta 3. Uostalom, da se "performans" rockera uistinu nije htio prikazati televizijskoj publici, realizator emisije u svakom je trenutku mogao prekinuti emitiranje i pustiti reklame, ali to se nije dogodilo.

O spornoj emisiji razgovaralo se danas i na sjednici Programskog vijeća HRT-a. Vijećnika Sinišu Grgića najviše je zasmetalo što su emisiju morala gledati njegova djeca. "Emisija zaslužuje drugi termin i to doslovno u 2, a ne u 14 sati što je idealan termin za analizu multifunkcionalnosti analnog otvora", rekao je Grgić.

Međutim, urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić stala je u obranu Stankovića i njegove emisije rekavši kako se znalo da je to emisija visokog rizika. "Aco je učinio sve, no taj incident također je dio televizijskog žanra. Ako nekoga treba kazniti, kaznite mene", rekla je Hloverka Novak Srzić

Kako sada stvari stoje, za incident u udarnom terminu nacionalne televizije nitko neće odgovarati.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika