15.12.2008. / 18:53

Autor: Katarina Zorić

Priopćenje IDS-a

Kajin nije bio na obavijesnom razgovoru u policiji

Hajka na Damira Kajina, kako tvrde u IDS-u, počela je kad je tajnik istarskog HDZ-a Marino Roce uputio zahtjev policiji da ispita Kajina jer se, kako navodi Roce, iz njegovih izjava neposredno nakon podmetanja eksploziva može zaključiti da upravo on ima informacije o počinitelju i njegovim motivima

Istarski demokratski sabor demantirao je večeras informaciju da je saborski zastupnik Damir Kajin bio na obavijesnom razgovoru u policiji. U priopćenju pojašnjavaju da je Kajin razgovarao s načelnikom kriminalističke policije Dragutinom Cestarom o bombaškom napadu na Boćarski dom u Pazinu.

"Za razgovora načelnik Cestar ni u jednom trenutku nije dao Kajinu do znanja da je riječ o obavijesnom razgovoru", navodi se u priopćenju u kojem IDS osuđuje pritisak policije na čelnika stranke.

Takav pritisak policije na stranačke čelnike, smatraju u IDS-u, "u maniri je metoda zastrašivanja kojima se HDZ koristio protiv IDS-a 90-ih godina", dodavši kako ih ne će tolerirati".

Policija je danas navela da je Damir Kajin bio na obavijesnom razgovoru u kojem se htjelo utvrditi je li Kajin počinio kažnjivo djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

IDS-ov saborski zastupnik je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, komentirajući postavljanje eksplozivne naprave u pazinskom Boćarskom domu, gdje bi pjevač Marko Perković Thompson u subotu i nedjelju trebao održati koncert, kazao kako je cilj toga napada destabilizacija Istre te da je bio naručen i unaprijed najavljen. U tom kontekstu spomenuo je telefonsku prijetnju o dizanju Arene u zrak, a samo nekoliko sati nakon eksplozije u Boćarskom domu u izjavi za novinare ustvrdio je da je počinitelj Thompsonov obožavatelj.

Hajka na Damira Kajina, kako tvrde u IDS-u,  počela je kad je tajnik istarskog HDZ-a Marino Roce uputio zahtjev policiji da ispita Kajina jer se, kako navodi Roce, iz njegovih izjava neposredno nakon podmetanja eksploziva može zaključiti da upravo on ima informacije o počinitelju i njegovim motivima.

"Smatramo skandaloznim činjenicu kako tajnik istarskog HDZ-a može instruirati tijela vlasti u kojem smjeru treba ići istraga te koga treba ispitati. Stoga želimo javno upitati ministra policije Karamarka je li to način na koji želi depolitizirati policiju", stoji u priopćenju IDS-a.

Dodaje se da način na koji se policija ponijela u slučaju razgovora s Kajinom i na koji je izvijestila javnost o tome pokazuje ne samo da je ispolitizirana već da izravno radi pod dirigentskom palicom HDZ-ovih moćnika. 

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika