16.12.2008. / 09:46

 

Predsjednikovi kadrovi

Obama imenovao Nobelovca za ministra energetike

Steven Chu, koji je 1997. osvojio Nobelovu nagradu za fiziku a sada vodi vladin Lawrence Berkeley nacionalni laboratorij u Kaliforniji, bit će na čelu Obaminog ministarstva za energetiku

Novi predsjednik SAD-a Barack Obama u ponedjeljak je izabrao dobitnika Nobelove nagrade za fiziku za svog tajnika za energetiku a bivšu saveznu voditeljicu agencije za zaštitu okoliša za koordinatoricu njegovih energetskih i ekoloških politika.

Steven Chu, koji je 1997. osvojio Nobelovu nagradu za fiziku a sada vodi vladin Lawrence Berkeley nacionalni laboratorij u Kaliforniji, bit će na čelu Obaminog ministarstva za energetiku.

Chu će usko surađivati s Carol Browner, bivšom čelnicom Agencije za zaštitu okoliša tijekom mandata Billa Clintona, za koju je Obama rekao da će između raznih saveznih agencija koordinirati politike Bijele kuće na području energetike, zaštite okoliša i klimatskih promjena.

Obamin tim za energetiku i zaštitu okoliša igrat će važnu ulogu u oživljavanju gospodarstva SAD-a potičući uporabu obnovljivih izvora energije i stvaranje milijuna "zelenih" poslova koji će smanjiti američku ovisnost o stranoj nafti. (Hina)

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika