17.12.2008. / 12:59

Autor: Nacionalova redakcija

Potvrđena Subotićeva ostavka, novi trener Čizmić

Uprava Košarkaškog kluba Split Croatia osiguranje danas je i službeno potvrdila da je dosadašnji trener Slobodan Subotić podnio ostavku, priopćivši da je za novog trenera kluba imenovan Teo Čizmić

Bivši trener Split CO Slobodan SubotićBivši trener Split CO Slobodan SubotićPredsjednik KK Split CO Dino Rađa je na konferenciji za novinare izjavio kako je iznenađen Subotićevom ostavkom rekavši da je to "vrlo radikalan potez", ali da ujedno i razumije Subotićevu odluku zbog teškog financijskog stanja u klubu. "Financijska situacija u klubu je loša, teško se dolazi do novaca. Nastojali smo to popraviti ali nažalost nismo uspjeli", rekao je Rađa govoreći o financijskoj krizi u klubu zbog koje se kasni s isplatom plaća igračima.
Rađa je također ponudio i svoju ostavku na predsjedničku dužnost objasnivši da tako postupa zbog moralnih razloga jer je on i doveo Subotića za trenera splitskih košarkaša prije dvije godine.
"Stavljam svoj mandat na raspolaganje Skupštini kluba koja će zasjedati 23. prosinca ove godine. Spreman sam se povući sa predsjedničke dužnosti ako se pronađe netko tko ima volje i želje obavljati tu dužnost", kazao je Rađa. On je pri tomu izrazio sumnju da će se pronaći netko tko bi ga želio zamijeniti na predsjedničkoj dužnosti, rekavši kako je voljan i dalje ostati na toj dužnosti pomoći klubu. Što se tiče budućnosti "žutih" Rađa je rekao kako klub treba preoblikovati po ugledu na Hajduk koji je pretvoren u dioničarsko društvo čiji je većinski vlasnik Grad Split. Rađa je najavio kako će vrlo brzo o tomu uslijediti razgovori vodstva kluba i čelnika Grada.
Rađa je kazao kako će novoimenovani trener Teo Čizmić, kojem će suradnici biti Domagoj Kujundžić i Damir Tvrdić, na trenerskoj klubi ostati do kraja sezone ali vjerojatno i nakon toga.
Na novinarski upit je li spreman biti košarkaški Ante Miše, koji je preuzeo trenersku dužnost nogometaša Hajduka nakon ostavke Gorana Vučevića i zaredao uspjehe kluba, Teo Čizmić je odgovorio potvrdno. "Spreman sam na to. Trenerski poziv mi je veliki izazov. Momčad vrijedi više no što pokazuju četiri posljednja poraza" kazao je Čizmić, koji je igrao za splitske žute u generaciji sa Rađom i Tonijem Kukočem koja je osvojila titulu europskog prvaka.

(Hina)

Vezane vijesti

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Niko Kovač novi trener Red Bull Salzburga?

Sasvim neočekivano redove aktualnih austrijskih prvaka, nogometaša Red Bull Salzburga, napustio je nizozemski trener Ricardo Moniz. Premda je imao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika