17.12.2008. / 16:42

 

Hit tjedna

Internet preplavile video igrice 'udri Busha cipelom'

Na web adresi www.shockandawe.com, a što je parodija na američku operaciju zračnih napada na Bagdad 2003., (shock and awe) igrači imaju 30 sekundi na raspolaganju za maksimalan broj pogodaka Busha cipelama

Predsjednik SAD-a George BushPredsjednik SAD-a George BushU arapskim zemljama slavljen kao heroj, irački novinar Mountazer al-Zaidi, koji je na konferenciji za novinare u Bagdadu Georgea W. Busha gađao cipelama, potaknuo je val osmišljavanja video igrica u kojima obuća postaje streljivo za napad na još aktualnog američkog predsjednika.

Na web adresi www.shockandawe.com, a što je parodija na američku operaciju zračnih napada na Bagdad 2003., (shock and awe) igrači imaju 30 sekundi na raspolaganju za maksimalan broj pogodaka Busha cipelama. Igrače na akciju potiče zapovijed: "Cilj: udari cipelom predsjednika Busha! Napadni!", a svaki pogodak nagrađuje se porukom pohvale.

Iako je završio u zatvoru gdje je, prema tvrdnjama njegove obitelji, brutalno premlaćen, a prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna, novinar Al-Zaidi preko noći je postao zvijezda arapskog svijeta. Na Facebooku se u njegove obožavatelje upisalo 1.871 osoba do srijede u podne, prenosi agencija Reuters. Druga igra http.//bushbash.flashgressive.de, sadrži i ploču na kojoj su oglašeni najbolji rezultati.

Od 15. prosinca kada je igrica pokrenuta, ostvareno je više od 2,2 milijuna izravnih pogodaka, tvrdi se na verziji "a shoe at Bush?" Najnovija u nizu je igra "That Guy Totally Threw a Shoe at President Bush: The Game", realizirana u srijedu.

"Bush's Boot Camp" počinje audiosnimkom Busheva govora u kojem kaže "to oružje za masovno uništenje mora biti negdje". Bijela kuća objavila je da Bush nije uvrijeđen napadom što ga je doživio u Bagdadu u nedjelju na konferenciji za novinare.(Hina)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika