18.12.2008. / 12:45

Autor: Nacionalova redakcija

Snijeg i olujno nevrijeme zakrčili ceste po Hrvatskoj

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske, dok u Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, zbog bure dionica autoceste A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok zatvorena je za sav promet, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.
Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.
Dionicom Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene i Paškim mostom zabranjeno je prometovanje I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).
Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Lici na D 27 Gračac-Obrovac i D 506 Bruvno-Mazin, a u Gorskom kotaru na: A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo 1; D 3 Konj-Sopač-Delnice i Stubica (Vrbovsko)-Kupjak; D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj; D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin; D 203 Brod na Kupi-Delnice; D 305 Parg-Čabar; D 501 Oštrovica-Gornje Jelenje te županijskim cestama ŽC Platak-D3, ŽC Crni Lug-D3, ŽC Vrbovsko-ravna Gora-Kupjak, ŽC Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC 5Sopač(d3)-Mrkopalj-Turk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.
Odroni zemlje i kamenja mogući su duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1), te na cestama u gorju.
HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put u gorske krajeve ne kreću bez zimske opreme.

Vezane vijesti

HAK: 1441 kilometar državnih cesta visoko je rizičan

HAK: 1441 kilometar državnih cesta visoko je rizičan

Hrvatski autoklub (HAK) predstavio je danas rezultate EuroRAP programa provedenog od 2007. do 2009., kojim su se ocjenjivale sigurnost i opasnosti na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika