18.12.2008. / 15:27

Autor: Nacionalova redakcija

Bandić odlučio potrošiti 8 milijardi kuna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštie većinom glasova podržali su danas proračuna za 2009. "težak" osam milijardi kuna, što je povećanje od oko pet posto u odnosu na ovogodišnji

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini većinom glasova podržali su danas proračuna za 2009. "težak" osam milijardi kuna, što je povećanje od oko pet posto u odnosu na ovogodišnji.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, kazao je da između prvoga i drugog čitanja proračuna nije bilo većih izmjena, te da je Gradsko poglavarstvo predložilo amandmane, koji se odnose na povećanje iznosa za sportske objekte (30 milijuna kuna), te za gradnju Kongresnog centra i za razvoj lokalne samouprave.

I dok su vladajući iz SDP-a isticali kako je proračun konzervativan i restriktivan, te u skladu s gospodarskom situacijom u Hrvatskoj, oporbeni iz HDZ-a i HNS-a kritizirali su gradsku vlast jer smatraju da se štedjelo "na krivim stvarima".

"Štedi se na kapitalnim objektima, poput cesta, vodovoda i kanalizacije, a previše novca se troši za intelektualne usluge i promidžbu", kazala je Asja Bebić (HDZ-HSLS), izrazivši nezadovoljstvo što njihove amandmane na prijedlog proračuna gradska vlast nije uzela u obzir.

HNS-ovac Jozo Radoš ocijenio je da je Grad Zagreb "ušao u fazu restriktivnih proračuna", što dokazuje i podatak da je primjerice, iznos za gradnju javnih cesta gotovo dvostruko prepolovljen.

Osim toga, ustvrdio je da se u proračunu za 2009. očekuje osam posto više prihoda od poreza, nego ove godine, dok je predviđeni rast BDP-a jedan posto.

"Kako je to moguće?", upitao je Radoš i već sada kao problem istaknuo održivost tako planiranog proračuna.

U nastavku sjednice gradski zastupnici će raspravljati o izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Zagreba i Generalnog urbanističkog plana Zagreba. (H)

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika