18.12.2008. / 19:10

 

Ratni zločin

Svjedoci odbili dati iskaz, suđenje za zločine u Lovasu odgođeno

Nastavak suđenja je zakazan za siječanj iduće godine

Žrtve ratnog zločina počinjenog nad hrvatskim civilima u Lovasu 1991.Žrtve ratnog zločina počinjenog nad hrvatskim civilima u Lovasu 1991.Suđenje za ratni zločin nad civilima u hrvatskom selu Lovasu u listopadu 1991. u četvrtak je odgođeno za siječanj iduće godine jer su svjedoci odbili dati iskaz pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, u kojem se od 17. travnja ove godine vodi postupak protiv četrnaestorice optuženika.

Svjedoci, odvjetnik Vojislav Voštić i rođak jednog od optuženika Milan Rendulić pojavili su se u četvrtak u sudu, ali nisu željeli dati iskaz, pa je suđenje odgođeno.

Za ubojstvo hrvatskih civila u Lovasu optuženo je 14 osoba od kojih su četiri bili pripadnici tadašnje Teritorijalne obrane, četiri pripadnici JNA i šest paravojne postrojbe "Dušan Silni".

Optuženi su da su u napadu na Lovas 10. listopada 1991. ubili 22 civila u kućama i dvorištima, a do 18. listopada ubijene su i 23 osobe u improviziranim zatvorima.

U optužnici se navodi i da su 18. listopada civili morali koračati kroz minirano polje djeteline i tada su poginule 22 osobe, a u sporadičnim izgredima stradala su još tri civila. (Hina)

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika