18.12.2008. / 19:40

 

Zlatna liga

Blanka Vlašić ponovo u lovu na milijun dolara

Jackpot će osvojiti ili podijeliti samo oni atletičari koji će pobijediti na svih šest mitinga Zlatne lige

Blanka VlašićBlanka VlašićMeđunarodna atletska federacija (IAAF) obznanila je discipline u kojima će atletičari i atlčetičarke u idućoj godini loviti 'jackpot' od milijun dolara.Među deset disciplina, po pet u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, nalazi se ženski skok u vis, pa će najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i sljedeće godine krenuti u borbu za bogatu nagradu.

Ove godine ostala je za korak kratka, na posljednjem mitingu iz Zlatne lige, u Bruxelelsu bila je druga.Pored ženskog visa jackpot će se u ženskoj konkurenciji loviti u disciplinama 100m, 400m, 100m prepone i skok s motkom, a kod atletičara u igri su 100m, 400m, 3000m/5000m, 110m prepone i koplje.

Jackpot će osvojiti ili podijeliti samo oni atletičari koji će pobijediti na svih šest mitinga Zlatne lige. Ukoliko nitko ne pobijedi na svih šest mitinga nagradu od 500.000 dolara će dijeliti pobjednik ili više njih na pet od šest mitinga.

"Pokušali smo osigurati kombinaciju disciplina koje su svima zanimljive i uključiti one najatraktivnije. Vjerujem kako će svi najbolji atletičari nastupiti u Zlatnoj ligi," kazao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack.

Zlatna liga kreće 14. lipnja mitingom u Berlinu, 3. srpnja je miting u Oslu, zatim slijedi Rim (10. srpnja), Pariz (17. srpnja), Zurich (28. kolovoza), te Bruxelles (4. rujna). (Hina)

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika