19.12.2008. / 13:31

Autor: Nacionalova redakcija

Zaba sprema 7,4 milijarde kuna za kreditiranje poduzetnika

Zagrebačka banka osigurat će sredstva za pomoć svojim klijentima, malim i srednjim poduzetnicima koji zbog povećanih rizika poslovanja uslijed financijske i gospodarske krize upadnu u probleme financiranja započetih projekata i refinaciranja dugova

Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke bankeFranjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke bankeZagrebačka banka objavila je da će u idućoj godini i dalje snažno kreditno podupirati poslovanje malih i srednjih poduzetnika te obrtnika. U tu svrhu banka planira za financiranje poduzetničkih projektata osigurati 7,4 milijarde kuna. Prednost kod kreditiranja imat će klijenti i deponenti Zagrebačke banke, a najjači fokus će biti na podržavanju njihove likvidnosti financiranjem potreba za obrtnim kapitalom i podržavanje zaposlenosti. "Uz to, Zagrebačka banka će financirati i investicije svojih klijenata koje donose nova zapošljavanja i osiguravaju razvoj poduzetnika te investicije koje povećavaju ekonomičnost i produktivnost postojećeg poslovanja", prioćili su iz Zagrebačke banke.
Navode da će u odabiru projekata surađivati sa svim jedinicama lokalne samouprave, Ministarstvom gospodarstva, nadležnim komorama, HBOR-om i HAMAG-om.
"Klijentima će se, nađu li se u poteškoćama u svakom slučaju gdje postoji ekonomska perspektiva budućeg poslovanja, pružiti podrška i omogućiti produženje rokova plaćanja i reprograme, restrukturiranje i prilagodbu trenutnoj poslovnoj situaciji klijenta", kažu u Zagrebačkoj banci.

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika