19.12.2008. / 15:33

Autor: Nacionalova redakcija

Grad Osijek prvi pristao sufinancirati Svjetsko rukometno prvenstvo

Participacija grada Osijeka za organizaciju ovoga natjecanja iznosit će 2,6 milijuna kuna a ugovor o suorganizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva potpisali su predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Sandi Šola potpisali su danas u osječkom Gradskom poglavarstvu ugovor o suorganizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva, za koje će, u siječnju iduće godine, Osijek biti jedan od gradova domaćina.
Temeljem ranijih dogovora između gradova domaćina i HRS-a participacija grada Osijeka za organizaciju ovoga natjecanja iznosit će 2,6 milijuna kuna.
Potpisujući ugovor Đapić je kazao da grad Osijek preuzima svoj dio obveza iz dogovora s HRS-om, u organizaciji jednog od najznačajnijih sportskih natjecanja u neovisnoj Hrvatskoj. Dodao je kako je sportska dvorana "Gradski vrt" završena, a otvorenje je najavio za 28. prosinca, uz nastup hrvatske rukometne reprezentacije.
Napominjući kako je Osijek prvi grad s kojim HRS potpisuje ovakav ugovor Šola je najavio da uskoro slijedi potpisivanje i u ostalim gradovima domaćinima svjetskog rukometnog prvenstva, potvrdivši kako će na otvorenju osječke dvorane, 28. prosinca, nastupiti rukometne reprezentacije Hrvatske i Rusije.
Dodao je da je tehnički pregled osječke dvorane prošao, a da se organizacija svjetskog prvenstva privodi kraju.
Izvršni potpredsjednik HRS-a Zoran Gobac kazao je da sada treba pronaći kvalitetno rješenje za upravljanje dvoranama, napomenuvši da će se na državnoj razini nastojati pronaći rješenje toga pitanja, kako bi se izgrađene dvorane mogle popuniti i nekim dodatnim sadržajima.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika