19.12.2008. / 18:29

Autor: Katarina Zorić

Gordan Čačić u komi

Liječnici se bore za život državnog tajnika MORH-a

Državni tajnik Ministarstva obrane Gordan Čačić vojnim je helikopterom prevezen u bolnicu u Belluno, nakon što se na skijalištu u Italiji sudario s drugim skijašem: još uvijek nije pri svijesti, a liječnici se bore za njegov život

Gordan ČačićGordan ČačićDržavni tajnik Ministarstva obrane Gordan Čačić doživio je tešku nesreću danas oko podneva na skijaškoj stazi Monte Cristalo u poznatom talijanskom skijalištu Cortina d'Ampezzo, objavilo je Ministarstvo brane na svojoj internetskoj stranici.

Čačić je vojnim helikopterom prevezen u bolnicu u Belluno. Još uvijek nije pri svijesti, a liječnici se bore za njegov život. Podvrgnut je pregledu te potom i operativnom zahvatu.

Hrvatsko veleposlanstvo u Italiji i generalni konzulat iz Trsta u kontaktu su s liječničkim osobljem bolnice te predstavnicima Ministarstva obrane.

Prema pričanju očevidaca, sudar se dogodio na ravnom dijelu staze gdje se razvijaju velike brzine. Talijanski skijaš udario je u Čačićevu glavu nakon čega je on pao. Krvario je na usta i nos te je izgubio svijest.

Čačić, kojega prati glas dobrog skijaša, bio je na četverodnevnom skijanju sa članovima zagrebačkog Rotary Cluba.

Gordan Čačić ima čin general bojnika, a trenutno je državni tajnik MORH-a. Bio je i ravnatelj Vojno-sigurnosne agencije, ali je s te dužnosti smijenjen nakon afere u kojoj je haški osumnjičenik Mladen Markač snimljen kako sudjeluje u lovu na veprove zajedno s nekim generalima i tadašnjim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom.

Čačića se povezivalo i uz nabavu spornih kamiona jer je navodno njemu kao načelniku VSA bilo ostavljeno tajno izvješće o nepravilnostima u nabavi kamiona. Međutim, on ga nije proslijedio nadležnim institucijama. Kasnije se pokazalo da izvješće nije ni stiglo do njega.

Tijekom rata Gordan Čačić dvaput je bio teško ranjavan.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika