20.12.2008. / 13:59

Autor: Branimir Lozej

Mlada švicarka Lara Gut ostvarila je svoju prvu pobijedu pred domaćom publikom

Lindsey Vonn nije imala uspiješan vikend u St. Moritzu, nakon odustajanja u slalomskoj vožnji superkombinacije nije uspijela završiti ni utrku Super G-a. Uz sve to uspijela je zadržati vodeće mjesto u ukupnom poretku skijašica

Lara Gut, mlada Švicarka, ostvarila je svoju prvu pobijedu u karijeri i to pred njenom publikomLara Gut, mlada Švicarka, ostvarila je svoju prvu pobijedu u karijeri i to pred njenom publikomSvoju prvu pobjedu karijere u Svjetskom kupu ostvarila je mlada skijašica Lara Gut. Naime, Gut je pobijedila u Super G-u na stazi u St. Moritzu. Ovaj je 17-godišnja Švicarska startala je kao prva i svoje je vodeće mjesto zadržala do kraja utrke. Gut očito voli skijati kod kuće u Švicarskoj gdje je prošle godine bila peta u ovoj utrci.
Drugo je mjesto zauzela njena sunarodnjakinja Fabienne Suter koja je jučerašnju superkombinaciju završila na trećem mjestu. Treća je bila Talijanka Nadia Fanchini, dok je pobjednica superkombinacije u St. Moritzu, Anja Paerson, bila četvrta.
Lindsey Vonn, koja je trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, nakon ispadanja u slalomskoj vožnji superkombinacije nije uspjela završiti ni Super G. Promašila je vrata na jednom dijelu staze na kojima su isto tako odustale i Kathrin Zettel, Maria Riesch, Emiliy Brdon te mnoge druge.

Superveleslalom u St. Moritzu:

1. Lara Gut (Švicarska) 57.38
2. Fabiene Suter (Švicarska) +0.63
3. Nadia Fanchini (Italija) +0.87
4. Anja Paerson (Švedska) +1.01
5. Nicole Hosp (Austrija) +1.05

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 438
2. Tanja Poutiainen (Finska) 400
3. Maria Riesch (Njemačka) 378
4. Nicole Hosp (Austrija) 348
5. Anja Paerson (Švedska) 348

...

40. Nika Fleiss 44

41. Ana Jelušić 42

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika