20.12.2008. / 15:33

Autor: Katarina Zorić

Sindikat Slobodne prijeti Paviću tužbom

Pitamo novog vlasnika što je s njegovom obvezujućom ponudom prilikom preuzimanja Slobodne Dalmacije, s najavom ulaganja u iznosu većem od 500 milijuna kuna, od čega 100 milijuna kuna za povećanje plaća radnicima, kad sada nema ni 500 kuna za božićnice, piše u priopćenju Nezavisnog sindikata splitksog dnevnika

Ninoslav Pavić, predsjednik uprave EPHNinoslav Pavić, predsjednik uprave EPHNezavisni sindikat Slobodne Dalmacije oglasio se danas priopćenjem u kojem najavljuje tužbu protiv Europapress holdinga zbog neisplate božićnice. Navode kako se nikada nije dogodilo, pa čak i u ratnim vremenima, da radnici Slobodne Dalmacije nisu dobili božićnicu.

"Pitamo novog vlasnika što je s njegovom obvezujućom ponudom prilikom preuzimanja Slobodne Dalmacije, s najavom ulaganja u iznosu većem od 500 milijuna kuna, od čega 100 milijuna kuna za povećanje plaća radnicima, kad sada nema ni 500 kuna za božićnice?! Za sve djelatnike koji su u Slobodnoj na plaći taj trošak ne bi iznosio više od 500 tisuća kuna. Pitamo također novog vlasnika tko će Slobodnoj Dalmaciji nadoknaditi štetu od desetak milijuna kuna koje su nam namirili propali projekti tiskanja listova kao što su Metro i Feral", stoji među ostalim u priopćenju koje je potpisao predsjednik NSSD-a Ivan Ugrin.

Predsjednika Uprave EPH-a Ninoslava Pavića podsjetili su na njegove javne najave da će uređivačka politika Slobodne biti "nacionalni list, s regionalnim predznakom i naglaskom na tradicionalne vrijednosti". U sindikatu, naime, smatraju da su dobili nešto potpuno suprotno zbog čega se "ne treba čuditi što je naklada dnevnog lista spala na nikad niže grane, a zaposlenici premješteni u Dugopolje strepe za svoja radna mjesta".

"Pitamo na kraju odgovorne u Hrvatskom fondu za privatizaciju, nakon što su s EPH potpisali ugovor o kupoprodaji koji nije bio u skladu s obvezujućom ponudom i protivan zakonu o medijskom monopolu, hoće li dopustiti još jedno kršenje ugovora? Naime, najavljena je dokapitalizacija Slobodne ustupanjem potraživanja, a ne financijskom konsolidacijom, i to na izvanrednoj Skupštini 22. 12. gdje bi se trebao smanjiti temeljni kapital društva na štetu malih dioničara. Ne želimo u skoroj budućnosti gledati nastavak nekog novog Maestra", navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika