20.12.2008. / 19:42

Autor: Vanja Turak

Sami za blagdane? Nema frke, bit će vam super!

Iako su Božić i Nova godina prigoda da se družimo i proveselimo s prijateljima, rodbinom ili partnerima, mnogi se nađu u situaciji da blagdane provode sami. Što god tomu bio razlog, ne očajavate. Donosimo vam 8 konkretnih prijedloga kako samovati i sjajno se zabaviti

Na internetu se možete dopisivati s ljudima iz cijelog svijeta, ali i pronaći stare prijateljeNa internetu se možete dopisivati s ljudima iz cijelog svijeta, ali i pronaći stare prijateljeInternet - postoji jedna šaljiva opaska koja kaže ''volim svoje računalo jer u njemu žive moji prijatelji i poznanici''. Danas, kada postoje najrazličitije društvene mreže poput facebooka, raznih foruma i lifestyle portala, nema više mjesta dosadi. Javite se starim prijateljima, pokrenite novu raspravu na forumima, komentirajte objavljene članke na portalima ili jednostavno pripremite svoju omiljenu kavu, sjednite pred monitor i čitajte sve što vas zanima, nećete vjerovati koliko je dobra online zabava.

Uređenje doma - bez obzira račuante li na nečiju posjetu ili ne, zašto se ne bi zabavili blagdanskim uređenjem svog životnog prostora, onako kako je vama po volji? To ne mora biti ništa veliko i drastično, dapače, ponekad su male stvari ljepše i ukusnije nego da nastojite redizajnirati sve oko sebe. Za početak, izvadite svoj blagdanski nakit i suvenire, razvrstajte ga, bacite ono što vam više nije potrebno i prepustite se mašti. I...ne zaboravite objesiti prigodni vijenac na vrata.

Prijatelji, rodbina i poznanici - uzmite svoj telefonski imenik i prelistajte ga. Zapišite nekoliko brojeva svojih prijatelja, rodbine ili poznanika, koje dugo niste čuli, te im se javite. Sigurno ćete imati mnoštvo novosti i tračeva za razmijeniti, a ako dogovorite i kavu u gradu, tim bolje. Ponekad za nešto lijepo i zanimljivo, jednostavno treba preuzeti inicijativu.

TV - priuštite si maraton omiljenih filmova, serija ili sapunica. Nabavite si detaljni televizijski program i naznačite u njemu sve ono što nikako ne želite propustiti. Ako vam se program ne sviđa, otiđite do najbliže videoteke i posudite par filmova za koje ste čuli da ih vrijedi pogledati. Ispecite si obilnu porciju kokica i uživajte. I...ne zaboravite na vrijeme vratite filmove.

Uljepšajte si večer spremanjem blagdanskih kolača, a potom ih odnesite u neku humanitarnu ustanovuUljepšajte si večer spremanjem blagdanskih kolača, a potom ih odnesite u neku humanitarnu ustanovuKulinarstvo - ako ste vješti u kuhinji, proučite svoju kuharicu i odaberite nekoliko recepata koje želite isprobati. Bilo da se radi o slasnom ručku ili finim, domaćim kolačima. Vrijeme u kuhinji nikad nije uzalud potrošeno, a ako u susjedstvu imate nekog za koga znate da je u sličnoj situaciji kao vi, odnosno da blagdansko vrijeme provodi sam, razveselite ga svojim kolačima.

Knjige, tiskovine - ukoliko niste ljubitelj čitanja preko monitora, opremite se knjigama iz obližnje knjižnice, kupite si nekoliko časopisa ili pitajte u susjedstvu da li netko ima stare brojeve časopisa, koje im više ne trebaju a vi ih niste pročitali.

Dnevnik - pišite dnevnik, o svemu što ste doživjeli ove godine, o vašim uspjesima, neuspjesima, ljudima koje ste upoznali, putovanjima i svemu drugom što je obilježilo vašu 2008. godinu. Također se već sad možete pozabaviti novogodišnjim odlukama i planovima, no budite skromni i realno donosite odluke kako se ne bi razočarali u slučaju da ne ispadne onako kako ste zamislili.

Humanitarni rad - u današnje vrijeme je svaki oblik humanitarnog rada i više nego dobrodošao. Stoga razmislite kako vi možete nekome pomoći. Npr. možete zaviriti u svoj ormar i razvrstati odjeću koja vam više ne treba a koja nije oštećena. Odnesite ju u Caritas, crkvu ili domove za nezbrinutu djecu. Ako planirate ispeći nekoliko vrsta kolača, dio bi također mogli odnijeti u spomenute destinacije. Time ćete zasigurno razveseliti više osoba i spojiti ugodno s korisnim.

Dobru zabavu!

Vezane vijesti

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Spavanje tijekom noći u samo jednom komadu navika je modernog društva, tvrde znanstvenici, a piše BBC. Početkom 90-ih godina psihijatar Thomas Wehr… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika