21.12.2008. / 20:21

Autor: Vanja Vučković

Danijela Dvornik: Nikada se više neću udati!

Premda je iza nje jedno od najtežih razdoblja u životu, mama "prgave familije" ipak nije pognula glavu. Piše knjigu, otvorila je agenciju Eventušu, bavi se kćeri Ellom i planira još puno toga, osim novog braka

Danijela priznaje kako ima dobrih i loših dana, no uvijek nastoji naći nešto što će ju zaokupitiDanijela priznaje kako ima dobrih i loših dana, no uvijek nastoji naći nešto što će ju zaokupitiGodinu koja je pri kraju Danijela Dvornik (41) zasigurno će upamtiti kao jednu od najtežih u životu. U samo nekoliko mjeseci pokopala je svekra Borisa, a potom i svoju mladenačku ljubav, supruga Dinu Dvornika. I premda je za nju svaki noi dan još jedan borba, promoćurna Splićanka nastavlja upravo onako kako misli da bi njezin Dino želio. Glazbena producentica i autorica knjige ''Dvornikovi - dnevnik prgave familije'' s kćeri Ellom (17) je pokrenula Eventušu, agenciju za «iznajmljivanje poznatih» s ciljem da svojim dolaskom uveličaju određeni događaj. Eventuša je odnedavno počela s radom, a zasad se na njenom popisu nalaze imena poput Ivane Banfić, Alke Vujice, Davora Gopca i još destak drugih. Ipak, mnoge svoje planove Danijela još uvijek drži za sebe jer smatra kako će se svojim radom ipak najbolje prezentirati. Nama je ipak ispričala kako vidi sebe u budućnosti.
Prošlo je nešto malo više od 3 mjeseca od Dinine smrti. Kako ste, kako se držite ?
Ima dana kad sam loše, ima dana kad sam bolje, ali uglavnom dobro sam. Izmjenjuju se osjećaji; praznina, bol, sreća, tuga.... Jedno, reklo bi se, turbulentno emotivno razdoblje. No, našla sam načine da nekako kompenziram tu tugu, iako je to gubitak koji nosiš u sebi svaki dan. Ali izlazim, družim se s ljudima, pokrenula sam svoj posao... nisam tip osobe koji će bezvoljno sjediti na kauču, shvatila sam da time neću ništa postići, a ni Dino to nebi volio.
Kako se Ella nosi sa svim?
I ona ima dana kad je dobro i dana kad joj je teško. Ona je mlađa pa to možda proživljava na jedan drugačiji način. Postala je ozbiljnija, sada drugačije gleda na neke stvari.
Kakav je sada vaš odnos s Ellom ? Je li vas sve ovo zbližilo?
Pa odnos nam se nije puno promjenio. Više smo se promjenile nas dvije. Na njoj su promjene možda vidljivije s obzirom na godine. Mi smo uvijek imale dobar odnos. Svaka ima svoj život, a opet imamo i dodirne točke u kojima nam se životi isprepliću.
Tko vam je bio najveća podrška proteklih mjeseci?
Imam dosta prijatelja i prijateljica kojima sam okružena cijelo vrijeme, oni su mi cijlo vrijeme velika podrška. S druge strane kompenziram tugu kroz druženja. Više izlazim nego što sam izlazila zadnjih godina. Slobodno vrijeme posvećujem stvarima koje sam svih ovih godina zanemarivala i na taj način pokušavam ne razmišljati o tom gubitku.
U posljednje vrijeme ste stalno pod povećalom medija. Kako se nosite s tim? Je li vam to bilo dodatno opterećenje ili ste, uz Dinu, već navikli na medijsku eksponiranost?
Drugačije je bilo dok je Dino bio živ. Ja sam onda dolazila kao popratna stvar. Sad je taj akcent na meni, pa sad više razumijem što mi je govorio o tome. Nikad nisam razumjela zašto mu je to bio toliki problem. Sad tek vidim da to nije lako. Ne možeš uvijek biti spreman za fotkanja i intervjue.
Iako je često kod dečka, Ella i dalje živi s majkom i zajedno su došle na ideju o EventušiIako je često kod dečka, Ella i dalje živi s majkom i zajedno su došle na ideju o EventušiJe li Eventuša Vaša ili Ellina ideja?
Ella i ja smo o tome počele razgovarati još prije ljeta. Htjele smo nešto čime će se i ona moći jednog dana baviti, s obzirom na to da i onda ima organizacijskih sposobnosti.


Mnogi su skeptični. Vjerujete li da će Eventuša zaživiti?

Naša je zemlja općenito skeptična. A ova situacija koja se sada događa nije nimalo optimistična za bilo koji posao, a kamoli za ovako nešto. Svjesna sam da se od toga ne može obogatiti, pa mi nije to primarna djelatnost. To je samo mali segment onoga čime se želim baviti. Namjeravam ostati u glazbi, to je život koji sam živjela s Dinom sve ove godine. Imam zasad već ponuda od nekih izvođača. Tako da neće sve biti samo rentanje celebrityja. Ipak, o nekim drugim projektima ću više govoriti kada za to dođe vrijeme
Počele su kružiti glasine da ćete poznate «iznajmljivati» i po 3000 eura.
Ja osobno nemam nekakav cjenik. Svatko ima svoju cijenu koja će ovisiti isključivo o tome kolko je ta osoba momentalno tražena , koliko će moći nekome donjeti medijsku reklamu.
Zasad ih je trinaest. Koga biste još voljeli vidjeti na svojoj listi ?
Pa imam ja neka imena koje još nisam stigla kontaktirati jer naprosto nemam dovoljno vremena. Neke se osobe i same jave. Ovaj tjedan sam razmišljala da Ellu ubacim. Ona je već radila neke evente za koje je bila plaćena pa joj to neće biti ništa novo.
Je li istina da Ella više ne živi s vama?
Živi ona tu, ali ima dečka koji živi na drugom kraju grada, pa je zapravo više kod njega nego doma. Ali to je jedan prirodan proces za te godine i meni je to ok.. Dapače podržavam ju , smatram da je pozitivno da se osamostali jer s tim dolazi osjećaj odgovornost i samom sebi tada vrijediš više. Ja sam tako odgojena, sa 18 godina sam napustila kuću i živjela sama.

Kada možemo očekivati knjigu koju već neko vrijeme pišete?

Plan za to je postojao još dok je Dino bio živ, ali sam uvijek to odgađala. Čovjek uvijek misli da ima vremana. Sad kad se sve to skupa dogodilo, vjerojatno ću je napisati jednog dana, ali treba mi veći vremenski odmak kako bi bila objektivnija u sagledavanju situacija koje smo prolazili. Sada proživljavam preemotivne trenutke da bih bila objektivna.

Žalite li posebno za nečim što mu niste uspjeli reći / proživjteti s njim?
Na to se nikad ne možeš pripremiti. I kad bi znao vjerojatno bi ostalo nešto što ne bi uspio realizirati, tako da je bolje ne razmišljati o tome . Ali mislim da je Dino znao sve. Djela uvijek govore više od riječi, tako da nemama ništa zbog čega bi žalila. Život je život. Ne možemo vratiti prošlost.
Vidite li se u budućnosti s drugim muškarcem ?
Dopuštam da život donese neku stvar kad za to bude trenutak. Prerano je da donosim neke zaključke. Ne vidim se sada s nikakvim muškarcem, ni ne razmišljam o tome. Ali mislim da se ne vidim u nikakvom novom braku. A veza...desit će se što se treba desiti...ako se uopće desi. Život je nepredvidiv, pa mi je glupo donositi neke decidirane odgovore.
Imali se tešku godinu. Je li vam drago što je ova godina napokon pri
kraju?
S jedne strane mi je drago da odlazi i jedva čekam da ode. S druge strane si postavljam pitanje tko zna što donosi iduća godina... Život je prolazna stvar. Prerana smrt se svima može desiti. Treba se s tim pomiriti što prije, iako nikad ne možemo biti spremni na to. Koliko god gubitak za Dvornikove bio velik ove godine, gledam s pozitivne strane: bar nije bilo dugotrajnih bolesti, ni patnji. Ako je to trebalo biti to, onda mogu zaključiti ovu godinu...
Mislim da je Dino našao svoj mir. Ne mislim da nije volio život. Ali uvijek je govorio da ne pripada ovom vremenu ni ovom prostoru. Imao je to neko sedmo čulo za neke stvari...sad se bar rješio problema koji čekaju sve nas...
Koji su vam planovi za iduću godinu ?
Ništa puno ne planiram. Planiram najviše tjedan dana unaprijed. Nemam viziju sebe u nekoj daljnjoj budućnosti. Nemam pojma šta će se dogoditi. Imam, naravno, neke ideje, ali ne ulazim previše u to. Kad puno planiraš nešto se izjalovi pa se razočaraš. Idem dan po dan, pa ću se prilagođavati.

Vezane vijesti

Daniel Popović presudio: Marinela Jantoš Ella postala prvi duelist

Daniel Popović presudio: Marinela Jantoš Ella postala prvi duelist

Marinela Jantoš, poznatija kao Ella postala je prvi duelist. Unatoč izjednačenim šibicama, gazda Daniel se ipak priklonio muškoj populaciji i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika