20.12.2008. / 21:18

Autor: Mislav Šimatović

Slovenci organizirali Facebook grupu "Crveno svjetlo za Hrvatsku"

Slovenci su u utorak na Facebooku pokrenuli skupinu "Crveno svjetlo za Hrvatsku" kojom žele uvjetovati ulazak Hrvatske u EU graničnim pitanjem a do danas se u skupinu upisalo nešto više od 3.000 članova

Slovenski premijer Borut Pahor nastavlja politiku svog prethodnika Janeza JanšeSlovenski premijer Borut Pahor nastavlja politiku svog prethodnika Janeza JanšeSlovenci su u utorak na Facebooku pokrenuli skupinu "Crveno svjetlo za Hrvatsku" kojom žele uvjetovati ulazak Hrvatske u EU graničnim pitanjem. Do danas se u skupinu upisalo nešto više od 3.000 članova.

Skupina je osnovana četiri dana nakon što je premijer Borut Pahor po prvi put upotrijebio tu metaforu i poručio Hrvatskoj da ne može dopustiti otvaranje brojnih hrvatskih pregovaračkih poglavlja s EU-om zbog graničnog prijepora oko Piranskog zaljeva ako se ne povuku za Sloveniju sporni zemljovidi iz pristupne dokumentacije poslane u Bruxelles.

"Nećemo pokleknuti, ne želimo da nam Hrvati spletkama oduzimaju teritorij", poručuju osnivači skupine.Njezino članstvo raste brže od Facebook skupine "Zustavimo Dimitrija Rupela" koja od Pahora zahtijeva da se odrekne svog savjetnika za vanjsku politiku, a u manje od mjesec dana okupila je članstvo od 20.000. Proturupelovski aktivisti tvrde da je on previše povezan s prijašnjom vladom Janeza Janše koja je izgubila na jesenskim izborima, ali ne dovode u pitanje njegovo ponašanje na inozemnoj nego na domaćoj pozornici.

Poruke da je dobro postupio što je Hrvatskoj na europskom semaforu upalio "crveno svjetlo" premijeru Pahoru stižu i preko Facebook kluba njegovih obožavatelja u kojemu je trenutačno učlanjenih 1780 "fanova".

"Samo tako naprijed s Hrvatima, neće nam oni oduzimati našu zemlju", poručila je tako u petak obožavateljica Brina, dok je obožavatelj Saša još odlučniji: "Bravo za današnju odluku o crvenom svjetlu susjedima".

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika