Objavljeno u Nacionalu br. 684, 2008-12-23

Autor: Katja Mihovilović

Salon

Junakinje američke serije 'Gossip girl' diktiraju tinejdžersku modu

Čim se serija počela prikazivati na kabelskoj mreži The CW lani u rujnu, na internetskim stranicama osvanule su modne analize junakinja, a one su postale modne trendsetterice

Teen-sapunica Gossip-girlTeen-sapunica Gossip-girlŽenska zaluđenost modom doista ne poznaje godine. To posljednjih petnaest mjeseci potvrđuje i američka teen-sapunica “Gossip Girl”, koja slovi za najveći izvor modne inspiracije svojim gledateljicama, kao što je to za desetak godina starije žene donedavno bio “Seks i grad”. Dramatični prekidi veza, skandali, slomovi živaca, problemi s drogom i promiskuitetnost, uobičajene su teme s kojima se glavni junaci serije suočavaju dok pohađaju skupe privatne škole na newyorškom Upper East Sideu, zabavljaju se u najelitnijim klubovima i ručaju u najluksuznijim restoranima. No gledateljice ove serije manje zanimaju te zavrzlame razmažene, bogataške djece s Manhattana - one žele znati što nose Serena, Blair ili Jenny.

Nakon što se serija u rujnu 2007. počela prikazivati na američkoj kabelskoj mreži “The CW”, na internetu su osvanule stranice koje neumorno analiziraju njihove modne kombinacije, nerijetko sastavljene od modela najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera, te nastoje identificirati upečatljive modne detalje kojima se uljepšavaju glavni ženski, ali i muški likovi. Iako je službeno glavna junakinja serije plavokosa Serena, koju glumi 21-godišnja Blake Lively, kao glavna modna trendsetterica nametnula se njena glavna suparnica u seriji, Blair Waldorf, koju glumi 22-godišnja Leighton Meester.

Ljepuškasta brineta sklona izrazito ženstvenom modnom izričaju može se vidjeti u otmjenim toaletama, chic kaputićima, balerinkama svih boja i oblika, s neizbježnim rajfom za kosu na glavi - dakako, kad nije u svojoj dopadljivoj školskoj uniformi. Maloljetna verzija Charlotte iz “Seksa i grada”, Blair Waldorf postala je sinonim elegancije i bogatstva o kakvom sanjaju američke tinejdžerke. Da “Gossip Girl” ne utječe samo na trendove u Americi, dokazuje editorijal objavljen u korejskom izdanju modnog časopisa Vogue, u kojem azijski modeli poziraju odjeveni u stilu glavnih likova “Gossip Girla”.

Vezane vijesti

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika