Objavljeno u Nacionalu br. 684, 2008-12-23

Autor: Katja Mihovilović

'Bajke Barda Beetlea' J. k. Rowling najbrže je prodavana knjiga godine

J. K. Rowling “Bajke barda Beetlea”J. K. Rowling “Bajke barda Beetlea”Na prvom mjestu najprodavanijih knjiga internetske knjižare Amazon.com našlo se novo izdanje britanske spisateljice J. K. Rowling “Bajke barda Beetlea”, koje je u Hrvatskoj u izdanju Algoritma razgrabljeno u svega nekoliko dana. Iako se ne radi o novom nastavku Harryja Pottera, nesumnjivo je riječ o svojevrsnom spin-offu, kompilaciji dječjih priča spominjanih u “Harryju Potteru i Darovima smrti”, koju profesor Dumbledore nakon svoje smrti ostavi Hermioni.

J.K. Rowling nije namjeravala pustiti knjigu u prodaju nego je jednu od sedam ručno ispisanih i ilustriranih primjeraka “Bajki barda Beetlea" ponudila na aukciji kuće Sothesby’s gdje je prodana Amazonu za 4 milijuna dolara, a prihod je doniran dječjoj humanitarnoj fondaciji Children’s High Level Group. Ostale primjerke je podijelila. No nezadovoljstvo brojnih ljubitelja romana J. K. Rowling odlukom da se “Bajke barda Beedlea” ne puste u prodaju, nagnao je autoricu na promjenu plana.

Otkako se početkom prosinca našla u prodaji, postala je najbrže prodavana knjiga ove godine - u samo dva tjedna prodala se u više od 2 i pol milijuna primjeraka, a sav prihod i ovaj put ide već spomenutoj humanitarnoj fondaciji za napuštenu djecu i onu s teškoćama u razvoju. Iako su neki kritičari izjavili da knjiga nije nešto posebno, drugi tvrde da je idealan lijek protiv melankolije.

Vezane vijesti

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

"Captain America", film o pustolovinama superjunaka koji se bori s nacistima, uspeo se ovog vikenda na prvo mjesto najgledanijih filmova u Sjevernoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika