21.12.2008. / 14:16

Autor: Branimir Lozej

Ivica Kostelić ostvario rezultat sezone u Alta Badiji

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon 12. mjesta u prvoj vožnji, popeo se na pobjedničko postoje veleslaloma Alta Badije u kojem je bio na kraju drugi. Ostali hrvatski skijaši, Tin Široki i Natko Zrnčić-Dim, danas nisu nastupili

Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš, drugim je mjestom u veleslalomu ostvario najbolji rezultat sezoneIvica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš, drugim je mjestom u veleslalomu ostvario najbolji rezultat sezoneIvica Kostelić osvojio je drugo mjesto na današnjem veleslalomu u Alta Badiji. Kostelić je nakon prve vožnje bio na 12. mjestu, ali se vrlo dobrom i smirenom drugom vožnjom popeo na pobjedničko postolje. U veleslalomu Alta Badije pobijedio je Švicarac Daniel Albrecht, koji je imao samo 0,12 sekundi prednosti nad Kostelićem. Treće je mjesto pripalo Austrijancu Hannesu Reicheltu.
Svojom je pobjedom Albrecht preuzeo prvo mjesto, i crvenu majicu veleslaloma, u poretku veleslaloma od Didiera Cuchea, koji je prvu vožnju završio na prvom mjestu, ali je na kraju bio tek peti. No, Cuche je prestigao Benjamina Raicha u ukupnom poretku skijaša te je sada ukupno drugi, koji je danas bio sedmi u veleslalomu.
Vodeći u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal rutinski je odvozio i prvu i drugu vožnju u kojima nije radio velike greške. Na kraju je dijelio osmo mjesto s Talijanom Massimilianom Blardoneom.

Prva petorica veleslaloma u Atla Badiji:
1. Daniel Albrecht (Švicarska) 2:32.71
2. Ivica Kostelić (Hrvatska) +0.12
3. Hannes Reichelt (Austrija) +0.33
4. Ted Ligety (SAD) +0.45
5. Didier Cuche (Švicarska) +0.49


Ukupni poredak skijaša Svjetskog kupa:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 430
2. Didier Cuche (Švicarska) 334
3. Benjamin Raich (Austrija) 333
4. Carlo Janka (Švicarska) 331
5. Daniel Albrecht (Švicarska) 290
...
14. Ivica Kostelić (Hrvatska) 215
...
63. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) 26

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika