21.12.2008. / 14:42

Autor: Tena Džodan

Konačni obračun s borama

Nabori oko usta ili očiju naprosto nisu seksi. Zapravo su najveći neprijatelji ženske ljepote, čak nam povremeno i one smijalice baš i nisu toliko simpatične. Stoga smo za vas istražili koje su najbolje anti age kreme na tržištu

Različite životne dobi zahtevaju poseban pristup njezi kožeRazličite životne dobi zahtevaju poseban pristup njezi kožeDermatolozi tvrde kako koža sve pamti i ukoliko se pretjerano izlažemo suncu, zaboravimo skinuti šminku ili naprosto ne vodimo dovoljno računa o njoj, sve će nam to brzo doći na naplatu. No, nažalost, nakon tridesete godine života čak i najvećim beuty štrebericama događaju se promjene koje im se nikako ne sviđaju. Naime, koža je najveći vitalni organ. Ona diše, regulira, obavještava i štiti, ali kako starimo postaje tanja i sporije se obnavlja.

Proces starenja je kompleksan i pogađa apsolutno sve tipove kože i zahtijeva cjeloživotnu njegu kako bi zadržali njenu elastičnost. Stil života, pušenje, prekomjerno prženje samo radi preplanule boje i ljepšeg tena ( da ne govorimo o tome da se celulit i sve ostale ženske počasti manje vide pod osunčanom kožom) i razni drugi čimbenici koji nam se čine bezazleni dovode do opadanja hijalurosnske kiseline u koži. Upravo je ta kiselina glavni sastojak vezivnog tkiva i odgovorna je za mladenački izgled zategnute kože. Njen gubitak rezultira i gubitkom volumena i pojavom bora. U starijoj dobi dolazi i do kolagenskog opadanja.

Svaka dob traži odgovarajuću njegu pa tako:

Prije 20 godine potrebno je koristit kremu bez masnoća s laganijim i hidratantnim formulama.
U dvadesetima trebamo preventivno djelovati. Kreme moraju biti hidratantne, one koje istovremeno hrane kožu i nježno je čiste.

U tridesetima nastupa ozbiljna prevencija protiv pravih, dubljih bora. Potrebne su formule s aktivnim antioksidansima koji potiču brzu obnovu stanica.

Poslije četrdesete nastupa vrijeme za proizvode protiv starenja. Potrebno je dubinski hraniti kožu i poticati izmjenu tvari u stanicama koja je već usporena.

Kako su žene devedeset postotni potrošaći preventivne kozmetike jer za mladost i ljepotu spremne smo na sve, dermatološka industrija cvjeta. Znanstvenici su čak izumili i umjetno uzgojenu kožu radi testiranja najboljih krema za lice pa vam donosimo i popis najboljih anti-age krema koje se mogu naći u našim dućanima pa tako napokon možemo objaviti rat borama

NIVEA Q10 PLUS - Dnevna krema protiv bora (ima i light verzija)

Koenzim Q10, patentiran u Biersdorfu, napravio je pravu revoluciju u anti age kremamaKoenzim Q10, patentiran u Biersdorfu, napravio je pravu revoluciju u anti age kremamaNivea je prva pokrenula revoluciju izbacivanjem svojih Q10 proizvoda. Ova krema obogaćena je zaštitnim

faktorom 15 kako bi se koža aktivno štitila od UVA/UVB zraka i tako spriječila daljnji nastavak bora. Hidratizira i regenerira kožu.

NIVEA Q10 PLUS - Krema protiv bora oko očiju

Ova krema namijenjena je za obračun s dubljim i naglašenijim borama. Podnošljivost za kožu i oči je dermatološki ispitana i dokazana, a prikladna je i za korisnike kontaktnih leća.

NIVEA DNAGE - Cell Renewal

Oštećenje jezgre stanica, kao rezultat vanjskih utjecaja, dovodi do starenja kože. S godinama opada sposobnost kože da obnovi te stanice pa ovdje onda uskače upravo ova krema koja djeluje po principu obnove stanica dubinski.
Ovaj inovativan program sastoji se od dnevne njege, noćne njege i kreme za područje oko očiju. Snažna kombinacije stanične folne kiseline i kreatina, koji potiče obnovu stanica iznutra, ima regenerativni učinak. Čvrstoča kože vidljivo se poboljšava.

BOTOINA - Serum

Botoina je posljednji i ultimativni hit u borbi protiv bora. Botox bez igle. To je zapravo kompleks od 4 molekule s kozmetičkom uporabom koji, kada se pravilno i precizno primijeni u brazde bore, pomaže u ravnanju izražajnih bora. Metoda primjene sa kozmetičkim aplikatorom i tupom kanilom za vanjsku upotrebu je revolucionarna. Tretman traje 20 dana. Cijena za umjereno izražene bore:552,00 kuna, za duboko izražajne bore:690,00 kuna i za vrlo duboke bore:993,00 kuna.

EUCERIN - DermoDENSIFYER

Ova linija je posebno razvijena za potrebe zahtjevne zrele kože. Poboljšava gustoću i elastičnost kože, smanjuje čak i duboke bore i prikladna je za upotrebu nakon kemijskih tretmana pilinga. Učinkovitost je dokazana objektivnim kliničkim i dermatološkim istraživanjima pa se tako struktura kože poboljšava već nakon nekoliko tjedana.
Dnevnu kremu platit će te 227,00 kuna, a noćnu 218,00 kuna. Postoji i posebna krema za područje oko očiju čija je cijena 190,00 kuna.

GATINEAU-Melatoganine Pure Serum

Namijenjen je svim tipovima kože, uklanja i ublažava duboke bore nastale utjecajem stresa ili zbog jake mimike lica. To su najčešće bore na čelu, oko očiju, oko usanan ili bore na vratu. Nanosi se ujutro ili navečer. Cijena: 401,00 kunu.
GATINEU-Defi Lift 3D učvščujući serum
Koristi se danju ili noću. Djeluje po principu površinskog učvrščavanja kože stvarajući nevidljivu mrežu. Cijena:563,00 kune.

ESTEE LAUDER-Resilience Lift Overnight

Revitalizirajući lift complex pomlađuje zrelu kožu tako da spriječava razgradnju prirodnog kolagena i koži vraća ujednačeni tonus. Noću spriječava dehidriranost kože. Cijena:695,00 kuna.

ESTEE LAUDER-Krema protiv nastanka bora - Future Perfect

Svojom ekskluzivnom tehnologijom staničnih vektora prepoznaje i zaustavlja nastanak vidljivih znakova starenja kože. Prve bore vidljivo su smanjene, a koži je vraćena blistavost i savršeno je hidratuzirana. Cijena:500,00 kuna.

MURAD - Intensive Wrinkle Reducer - Serum

Murad proizvodi pravi su primjer simbioze dermatologije i vrhunske kozmetike. Ovi će vam proizvodi vratiti vrijeme unatrag prirodnim putem. Serum je na bazi salicilne i glikolne kiseline i povećava izmjenu stanica kože. Bore su smanjene za 45% u samo 8 tjedana. Cijena:1022,00 kuna.
Murad nudi i anti-aging dijetetske proizvode koji su potrebni kao dodatak prehrani jer smatraju da je svakodnevna upotreba vanjskih i unutarnjih proizvoda protiv starenja dobitna kombinacija. Youth Builder sadrži 120 tableta za smanjivanje bora i pomlađivanje. Sadrži vitamine A, B3, B6, C i Ete esecijalne masne kiseline koje zadržavaju vodu unutar stanica. Cijena:598,00 kuna.

CHANEL

Chanelov laboratorij nudi sjajna rješenja za boreChanelov laboratorij nudi sjajna rješenja za boreNudi kremu za područje oko očiju za koju ćete morati izdvojiti 888,00 kuna, dvokomponentni serum, koji sadrži najveću količinu patentiranog sastojka (2009,00 kuna) i krema za lice (1854,00 kuna).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika