21.12.2008. / 16:11

Autor: Hina

Berlusconi želi mijenjati talijanski ustav i biti predsjednik

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da bi Italiju bolje vodio snažan predsjednik, te da je Italija spremna za šefa države kojega bi narod izravno birao

Nikad dovoljno moći: talijanski premijer Silvio Berlusconi Nikad dovoljno moći: talijanski premijer Silvio Berlusconi Talijanski premijer Silvio Berlusconi (72) neslužbeno je predložio uvođenje predsjedničkoga sustava u Italiji po uzoru na američki ili francuski, objavili su u nedjelju talijanski mediji.

Italiju bi bolje vodio snažan predsjednik, "a Italija je spremna za šefa države kojega bi narod izravno birao", prenijela je torinska Stampa Berlusconijeve riječi i dodala da sadašnji premijer sebe vidi u toj budućoj ulozi.

U skladu sa sadašnjim talijanskim parlamentarnim sustavom, predsjednika svakih sedam godina biraju zastupnici.

Berlusconi, milijarder i medijski mogul već je više puta govorio kako bi rado zamijenio sadašnjega predsjednika Giorgia Napolitana kada njemu 2013. istekne mandat.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika