Objavljeno u Nacionalu br. 684, 2008-12-23

Autor: Orhidea Gaura

Carreras i zvijezde za Šuteja

Koncert u čast maestra Vjekoslava Šuteja okupio je velika operna imena, od kojih je najveće José Carreras, ali je privukao i zagrebačku društvenu kremu

Jose CarrerasJose Carreras"Iako nije mogao pratiti prijenos, ne moramo uopće pitati je li maestro bio s nama. Mi smo bili s njim i on je bio s nama, sve je vidio i sve je čuo", rekao je organizator Dražen Sirišćević na kraju spektakularnog koncerta u čast maestra Vjekoslava Šuteja održanog prošlog petka u Zagrebu.

Nakon uvertire Zagrebačke filharmonije, koncert je otvorio španjolski tenor Jose Carreras riječima: “Dragi prijatelji s ove i s one strane pozornice, ponosan sam što smo ovdje zbog našeg prijatelja Điđija Šuteja”. Šest tisuća gledatelja došlo je uživo vidjeti operne velikane najvećih svjetskih pozornica, poput Metropolitan Opere u New Yorku i Scale, među kojima su bili talijanska operna i televizijska zvijezda Ruggero Raimondi, grčka mezzosopranistica Agnes Baltsa, albanska operna diva Inva Mula, američke operne zvijezde Denyce Graves i Andrea Gruber, Talijanka Elena Mosuc koja je stigla ravno iz Tokia, hrvatska sopranistica Valentina Fijačko i svjetski priznati bas bariton Boris Martinović te sarajevska zvijezda Ivica Šarić.

S prikupljenih 1,4 milijuna kuna pokrit će se dio troškova transplantacije koštane srži kojoj će Vjekoslav Šutej početkom ovog tjedna biti podvrgnut u klinici Fred Hutchinson Canser Research u Seattleu, gdje je prije 20 godina od leukemije izliječen i Jose Carreras koji se odmah nakon koncerta čuo sa Šutejem i prenio mu dojmove. Koliko je i sam bio zadovoljan govori činjenica da nije, kao obično, u pauzi boravio u garderobi već je gotovo cijeli koncert odslušao pored pozornice.

Vezane vijesti

Leo Nucci: 'Šutej je bio veliki glazbenik i moj prijatelj'

Leo Nucci: 'Šutej je bio veliki glazbenik i moj prijatelj'

Vjekoslav Šutej bio je veliki talent, glazbenik, skladatelj, ali i moj veliki prijatelj, rekao je proslavljeni talijanski i svjetski bariton Leo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika