21.12.2008. / 19:55

Autor: Nacionalova redakcija

Anne Hathaway-žena koja je ostvarila sve svoje snove

Razgovarali smo s mladom njujorškom glumicom i holivudskom zvijezdom najprije u Veneciji, a potom nekoliko dana kasnije i u Torontu gdje je promovirala svoj najnoviji film "Rachel Getting Married". Zanimljivo, u Veneciji je na razgovor došla u potpuno “kućnom” izdanju, bez šminke, u staroj iznošenoj majici kratkih rukava i "šlampastim“ hlačama dok se u Torontu pojavila holivudski dotjerana, u lijepoj haljini i štiklama, našminkana i sređena u glamuroznom izdanju kako smo je i naviknuti vidjeti.

Glumicu je u orbitu najslavnijih lansirao film Vrag nosi PraduGlumicu je u orbitu najslavnijih lansirao film Vrag nosi PraduU odličnom filmu Jonathana Demmeja, atraktivnu Anne gledamo u jednoj posve novoj i za nju netipičnoj ulozi: ona tumači Kym, dugogodišnju ovisnicu koja izlazi iz klinike za odvikavanje kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre. Njezin dolazak unosi nemir u obitelj koja se pokazuje ne baš tako skladna kako se to na prvi pogled čini. I dok Anne Hathaway trenutno u domaćim kinima gledamo u trileru "Putnici", za izvrsno odrađenu ulogu Kym u drami "Rachel Getting Married" stižu prva velika priznanja: američki National Board of Review dodijelio joj je nagradu za najbolju žensku ulogu koja će joj biti predana 14. siječnja na svečanoj ceremoniji u njezinu rodnom New Yorku. Inače, priznanja ovog filmskog udruženja vrlo su siguran pokazatelj za nominacije za Oscara pa se može očekivati da Anne Hathaway prvi put dobije i nominaciju za tu najprestižniju glumačku nagradu.
EXTRA: Kako ste se pripremali za ovu zahtjevnu ulogu ovisnice koja godine provodi u klinikama za odvikavanje, a onda u vlastitoj obitelji naiđe na još veći kaos?
- Imam prijatelje koji su ovisnici ili na odvikavanju pa sam se najprije s njima savjetovala, oni bi me odveli na svoje sastanke i tamo bih slušala osobna iskustva narkomana. Prijavila sam se i u jednu online komunu gdje se nalaze i razgovaraju ovisnici, čitala samo knjige o toj problematici. Isto tako sam razgovarala s obiteljima ovisnika jer sam smatrala da je to jako važno da bih shvatila sve okolnosti.
EXTRA: Svi hvale vašu sjajnu ulogu u filmu. Mislite li da bi ovo mogla biti prekretnica u vašoj karijeri?
- Ne razmišljam o tome. Sretna sam što imam posao i zbilja ne znam je li ovo početak neke moje nove karijere i hoće li me pohvale razmaziti do te mjere da si svašta umislim.
EXTRA: U zadnje vrijeme snimate filmove o vjenčanjima: najprije "Rachel Getting Married", sljedeće godine ćemo vas gledati u romantičnoj komediji "Bride Wars" ("Ratovi mladenki"), a 2010. u "The Fiance" ("Zaručnik"). Razmišljate li vi možda o vlastitom vjenčanju?
- Da, naravno, i to ću najprije priznati svjetskim medijima, a onda obavijestiti svog budućeg supruga i naše obitelji. Ma ne! Mene isključivo zanima zanimljiv materijal bez obzira na temu ili priču filma; dogodilo se da se zaredalo nekoliko filmova o vjenčanju iako to zapravo nisu teme tih filmova.
EXTRA: Kakav je inače vaš stav prema braku nakon svih ovih filmskih iskustava s vjenčanjima?
- Moja filozofija o braku je jednostavna: bolje je biti sam nego se udati za krivu osobu. Kad se, i ako se, prava osoba u mom životu pojavi, rado ću ući u brak, ali ako se to ne dogodi, neću zbog društvenih normi upropaštavati vlastiti život. Moji roditelji su dvadeset i sedam godina u divnom braku i zato vjerujem da je lijep i ugodan brak moguć uz pravu osobu. Naravno, i moja obitelj je imala problema, ali, hvala Bogu, bez teških posljedica, razvoda ili smrtnih slučajeva. Ne mislim da je brak za svakoga, a ja se nadam da ću jednoga dana upoznati svoju srodnu dušu.
EXTRA: Bliski ste sa svojom obitelji?
- Svi u obitelji smo vrlo bliski i razgovaramo o svemu. Moji roditelji znaju sve o meni i mojoj braći, mi znamo sve o njima i to je vrlo lijep osjećaj. Naša obitelj je puna ljubavi.
EXTRA: Što je za vas ljubav? Kako biste opisali taj osjećaj?
- Za neke je ljubav Bog, za neke poseban osjećaj kada nekoga volite... Jedna moja jako dobra prijateljica je rekla: "Ljubav je kad se dvoje ljudi vole i pored svih svojih nedostataka ostaju zajedno." Mislim da je to jako pametan opis ljubav i ja se upravo tako osjećam u ovom trenutku svog života. Svjesna sam svojih nedostataka i mana, ali sam jako sretna i zadovoljna samom sobom.
EXTRA: Postoji li neki poseban razlog za vaše zadovoljstvo?
- Jednostavno se osjećam se odlično, okružena sam ljudima koji me vole, stalno sam zaposlena i snimam - što me čini zadovoljnom, svijet je trenutno na mom dlanu iako znam da će to trajati još otprilike pet minuta. A kad se to dogodi i kad više neću biti u središtu pozornosti, nadam se da ću i dalje imati prijatelje koji će biti uz mene jer im je stalo do mene, a ne zbog toga jer mogu nešto učiniti za njih. Jako je važno biti dobra osoba i poštivati onoga do sebe. Mislim da su me roditelji odgojili u takvom duhu i jako bi se razočarali kad bi se pokazalo da sam sebična, ohola, umišljena osoba.
EXTRA: Je li teško biti "fina cura" u gradu kakav je New York?
- Kad se često vozite u podzemnoj željeznici i vidite nekoga tko povraća, brzo očvrsnete pa niste više tako razmaženi.
EXTRA: Zar se vi još uvijek vozite podzemnom željeznicom?
- Da, ali nemojte to nikome reći. Nisam trebala reći ovo o povraćanju, zvuči grozno. New York je vrlo zahtjevan, da tako kažem, ponekad težak, ali i divan grad u kojem se osjećam dobro i koji mi pruža sve što mi treba.Anne ne voli da ju uspoređuju s drugim glumicama i sebe ne smatra velikom zvijezdomAnne ne voli da ju uspoređuju s drugim glumicama i sebe ne smatra velikom zvijezdom
EXTRA: Los Angeles i Hollywood vas ne privlače?
- Laura Linney, također rođena Njujorčanka, jednom je rekla: "Možete biti ne znam kako cool, sigurni u sebe i čvrsto na zemlji, ali kad se nađete u Los Angelesu, više niste zadovoljni i niste sretni samim sobom." U Los Angelesu imam dobre prijatelje, volim ih posjećivati, ali Los Angeles ne odgovara mom stilu života. U New Yorku se osjećam odlično: odlazim u kazalište, šećem svog psa, izlazim s prijateljima na ručkove i večere, u kino, šoping... sve što jedna normalna 25-godišnja djevojka u New Yorku radi. U New Yorku možete šetati gradom i uživati među ljudima, u Los Angelesu je to nemoguće.
EXTRA: Je li gluma nešto o čemu ste oduvijek sanjali ili se jednostavno dogodilo?
- Ja sam dijete iz obitelji srednje klase iz New Jerseyja i kao klinka bih se popela na najviši vrh u susjedstvu, gledala preko rijeke u svjetla Broadwaya i maštala kako ću jednoga dana biti boemska umjetnica na Manhattanu i imati hrpu gay prijatelja u Villageu.
EXTRA: I, jesu li se svi vaši snovi ostvarili? Je li gluma sve ono o čemu ste maštali?
- Ja sam maštala o karijeri pjevačice u mjuziklima na Broadwayu i mislila da je to kraj svijeta. Nisam imala pojma da postoji nešto što se zove filmska karijera, da postoje festivali u Veneciji i Torontu, crveni tepisi i veliki filmski redatelji. Danas shvaćam da sam zapravo maštala upravo o ovome: da budem dio svijeta filma i da kao glumica mogu publici ispričati sve te divne filmske priče.
EXTRA: Po stilu vas uspoređuju s Gwyneth Paltrow koja je postala vrlo in otkad živi u Londonu. Što vi kažete na to?
- Kažem da nemam pojma o čemu govorite. Cijenim Gwyneth kao osobu i glumicu i inspirira me kao žena, ali nemam pojma što bi bio njezin stil, iako se slažem da izgleda jako dobro. Sad ste me sjetili kako sam nedavno gostovala u seriji "Ulica Sezam". Nazvali su me i rekli da je Gwyneth otkazala jer je ozlijedila koljeno i pitali bih li sutradan mogla snimiti skeč umjesto nje. Čini se da više ne mogu pobjeći od Gwyneth.

Vezane vijesti

Glumica Gwyneth Paltrow napisala kuharicu a sad planira snimiti i album

Glumica Gwyneth Paltrow napisala kuharicu a sad planira snimiti i album

37-godišnja Oscarom nagrađena glumica Gwyneth Paltrow ovih dana promovira svoju kuharicu "Tatina kći" u kojoj je objedinila recepte koje je naučila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika