09.12.2003. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

POLITIKA

MESIĆ IMENOVAO SANADERA MANDATAROM

Predsjednik Stjepan Mesić imenovao je u utorak predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera mandatarom za sastav nove hrvatske vlade. Čestitajući Sanaderu, predsjednik Mesić izrazio je uvjerenje da će nova vlada nastaviti s ostvarenjem hrvatskih strateških ciljeva i priključenjem Hrvatske Europskoj uniji. Ivo Sanader obznanio je da je s predsjednikom Mesićem dogovorio da prvu sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora sazove za 22. prosinca. Sanader je najavio da će u utorak započeti završne konzultacije unutar HDZ-a o strukturi nove vlade, što bi trebalo završiti za četiri pet dana, a nakon toga i pregovore s koalicijskim partnerima, koji, kako je rekao, dobro teku.Sanaderovu vladu podržat će koalicija HSLS/DC, nekoliko zastupnika nacionalne manjine, HSU i HSS, dok su SDP, HNS, HSP i IDS najavili djelovanje u oporbi. Budući premijer odbacio je tvrdnje kako mu se u sastavljanje Vlade miješaju strani veleposlanici s preporukom da u njoj ne budu pravaši Ante Đapića, ali ni neki hadezeovci poput Luke Bebića i Andrije Hebranga.

Mesić je u utorak ujutro primio izaslanstvo Hrvatske stranke umirovljenika, koji su potvrdili da će podržati Vladu, ali ne i ući u nju. Tijekom dana Mesić očekuje i izaslanstvo nacionalnih manjina, Ivu Lončara i članove Državnog izbornog povjerenstva.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika