21.12.2008. / 20:35

Autor: Ivana Matić

Korana Gvozdić: Moja avantura s Tajlanda

Kako se približavao Božić, tako se i ovogodišnja sezona reality-showa "Big Brother" bližila kraju. Voditeljica Korana Gvozdić petu sezonu "Big Brothera" odrađivala je na Tajlandu, s kojeg se javlja u ulozi voditeljice. Prvu voditeljsku ulogu imala je u RTL-ovoj vremenskoj prognozi i zabavnoj emisiji "Salto". Atraktivna 25-godišnja voditeljica i manekenka za nas je ispričala svoje dojmove s tromjesečnog boravka u Tajlandu

Korana je na Tajlandu uživala u njihovim čarobnim masažamaKorana je na Tajlandu uživala u njihovim čarobnim masažamaLijepa voditeljica otkrila je kako se veseli povratku kući i kako će se odmah nakon dolaska u Zagreb posvetiti diplomskom radu na splitskom sveučilištu gdje studira turizam.
Čini li vam se predugim boravak u Tajlandu?
- Sada, nakon što je prošlo već skoro 100 dana, imam osjećaj da je vrijeme proletjelo. Dolaska se sjećam kao da je bio prekjučer. Kad sam došla na samom početku devetog mjeseca, pomislila sam: "Bože, u što si se ti upustila!"
S druge strane, kada se osvrnem na sve što sam vidjela i prošla, nekome bi možda trebalo puno, puno više vremena. Da, dugo sam tu, ali ostajem i poslije showa. Nije mi predugo.
Kako izgleda vaš radni dan?
- Smješteni smo u jako lijepom hotel, golf-resortu, koji se nalazi nedaleko od Kantana Movie Towna. Moram priznati da mi je trebalo puno vremena da se priviknem na vremensku zonu. Bilo je puno dana kada sam dočekala zoru, ali i to je imalo svoju prednost. Uvijek sam bila među prvima na doručku. S obzirom na emisiju uživo petkom koja meni ovdje počinje s pripremama u sedam navečer i traje do pet ujutro, zbog 6 sati vremenske razlike, to se pokazalo kao dobar poremećaj dnevnog ritma. S hranom nisam imala problema, možda malo u početku. Ako sam tada i izgubila koji gram, definitivno sam ga vratila, ako ne i dodala koji. Paketići domaćih juha uvijek su me razveselili. A rižu i "nudle" ipak ću sigurno izbjegavati neko vrijeme. Definitivno će mi faliti lubenica u prosincu.
Subotom i nedjeljom, između ostalog, "čuvam" stanare koji napuste BB kuću. Oni su jadni još uvijek u šoku, a ja ih bez predaha vučem po cijelom Bangkoku.
Biste li, da vam opet netko ponudi ovakav voditeljski angažman negdje daleko, pristali na njega?
- Da, sigurno. Ovo je iskustvo za cijeli život i neprocjenjiva škola. Tako doživljavam svako putovanje i posao, a zamislite ovakvu priliku. Ako se BB ikad preseli na Sjeverni pol, može slobodno računati na mene.
U glavnom gradu Bangkoku bili su neredi kojima tamošnje stanovništvo želi svrgnuti vladu. Jeste li se prestrašili za svoj život?
- Niti u jednom se trenutku nisam prepala. Jako dobro znam što se događalo i koji im je bio cilj. Treba naglasiti da je aerodrom bila lokacija gdje se prosvjedovalo. Taj isti aerodrom je od nas udaljen nekih 70 km. BB kuća nalazi se u Kantana Movie Townu, a u blizini je i naš hotel. Zaštićeni smo k'o lički medvjedi. Znala sam da će produkcija poduzeti sve mjere sigurnosti ako bi nastala ikakva situacija u kojoj bi nam životi bili ugroženi.
Jeste li bili negdje blizu tih nereda i doživjeli ih?
- Ne, niti jedan nered nisam doživjela. Klonili smo se dijelova grada u kojima je eventualno i postojala takva mogućnost.
U domaćim je medijima, zbog tih nereda, daljnje odvijanje "Big Brothera" postalo upitno.
- Koliko sam preko interneta pratila naše medije i dobivala informacije od svojih bližnjih, čovjek bi dobio dojam da se BB kuća nalazi na samom aerodromu. Bilo je stvarno senzacionalističkih tekstova. Niti u jednom trenu nije bilo direktnih razloga za prekid daljnjeg odvijanja "Big Brothera". Makar smo i na takvu situaciju bili spremni.
Jeste li upoznali neke zanimljive ljude?
- Zanimljive je slaba riječ! Na samu pomisao na sve njih razvuče mi se osmijeh na licu. Takvu susretljivost kao kod Tajlanđana nisam već dugo vidjela.
Jedina stvar koju nisam niti ću ikad shvatiti je kako Tajlanđani, s obzirom na turističku razvijenost zemlje, jako slabo govore engleski jezik. Njihov "yes, yes" kao odgovor na bilo koje pitanje zna vas nekad izbaciti iz takta.
Kakav je noćni život u Tajlandu?
- Ovo treba doživjeti da biste shvatili na što mislim. Grad navečer odiše jednom predivnom i posebnom vibrom. Ljudi su još otvoreniji; kamo god dođeš, nigdje nisi "stranac". Khao San Road, Bed Supperclub, Santica club, Moon bar na 62. katu, mjesta su kakva mogu samo poželjeti u Hrvatskoj, a Patpong je prava atrakcija. Klubovi inače rade do 2, ali zato je tu ulica Khao San, prepuna barova koji rade od 0 do 24 sata. U to mjesto sam se zaljubila, ali i u ljude koje sam tamo upoznala.
Jeste li se prepustili čarima originalne tajlandske masaže?
- Tipičnu nisam probala, ali zato sam na Phi-Phiju otišla na masažu eteričnim uljem, s namjerom da se malo opustim. Kada je Tajlanđanka sitne građe u jednom trenu uprla laktom u moja leđa, vidjela sam sve zvijezde.
Međutim, nakon cijele masaže osjećala sam se kao da lebdim.
Čemu ste se posebno razveselili ovih dana?
- Moram priznati da mi je pomalo čudno to što sam već gotovo 6 mjeseci u japankama. Na svakoj probi petkom vidim Antoniju i Marka zabundane u zimsku odjeću, a ja ne znam koji bih odjevni predmet prije skinula sa sebe od vrućine. Stvarno nemam osjećaj da je prosinac. Zbog ovakvih vremenskih uvjeta teško imam dojam da će uskoro Božić i Nova godina. Sve nas je jako razveselio bor koji smo dobili u Kantani, a ja sam i apartman već ukrasila lampicama. I nikad nisam opuštenije dočekala rođendan kao ovdje. Svake mi je godine rođendan popraćen kišom ili snijegom, a tu sam ga dočekala u ljetnoj haljini i bosa, na terasi Bombay Blues bara. Bilo mi je super!
Čak vas je i majka posjetila?
Iako joj je bilo jako zabavno, najviše se razveselila kad joj je u posjet došla majka BrankaIako joj je bilo jako zabavno, najviše se razveselila kad joj je u posjet došla majka Branka- Bila sam presretna kad mi je mama Branka došla, jer sam napokon mogla s nekim podijeliti sve doživljaje. Prošle smo cijeli Bangkok, od Kraljevske palače, hramova s Budama u svim pozama, tržnica, shopping centara do barova na vrhovima nebodera. Uputile smo se i na otok Phi-Phi na 4 dana. Jednostavno je predivan - tirkizno more i bijeli pijesak kao iz slikovnica. Jedan dan uputile smo se i na Maya Bay gdje je sniman film "Žal" s Leonardom DiCaprijem. Ronile smo na Shark Pointu i moram priznati da mi nije bilo svejedno, ali nakon što je mama euforično skočila u more, bila bi prava sramota da sam ja ostala na brodu. Tako sam i ja s knedlom u grlu skočila u more, moleći Boga da ne vidim ono što svi ovamo dolaze vidjeti - morske pse. Moje stopalo imalo je bliski susret sa stijenom, ali i to sam preživjela. Bili su to dani za pamćenje, mama je proživljavala drugu mladost, a ja sam preuzela njezinu ulogu.
Čemu ćete se posvetiti kad se vratite?
- Kako, nažalost, prije odlaska nisam stigla obraniti diplomski na splitskom sveučilištu gdje studiram turizam, kad se vratim, prvo se bacam na diplomski. Zadnjih dana najviše maštam o maminom bakalaru. Fale mi moji zagrebački prijatelji i puno malih sitnica. Obitelj ne trebam ni spominjati.
Koliko ste često na internetu i s kime se najviše dopisujete putem elektroničke pošte?
- Bilo bi jednostavnije zbrojiti kada nisam na internetu. Skype mi je bio najbolji prijatelj ova 3 mjeseca. Razgovori su znali trajati po 2-3 sata.
Jeste li se čuli s bivšim dečkom Jurom Blaževićem?
- Da, čestitao mi je rođendan, ipak je on fin dečko.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika