16.12.2008. / 01:53

Autor: Ante Burazin

Montblanc-brand za odlikaše

Ovih dana u prodaju je krenula Montblancova limitirana kolekcija luksuznih satova Collection Villeret 1858, koju su kreirali urari iz cijenjene švicarske manufakture Minerva SA

Satovi s ovim potpsiom znak su prestižaSatovi s ovim potpsiom znak su prestižaMontblanc, 100 godina stara njemačka tvrtka poznata po proizvodnji nalivpera Meierstucka, prije deset godina počela je proizvoditi skupocjene satove i nakit. Na ovogodišnjem proljetnom sajmu visokog urarstva u Ženevi predstavili su svoju najnoviju kolekciju luksuznih satova Collection Villeret 1858. Prvi satovi nove kolekcije u prodaju kreću ovu jesen a u Hrvatskoj će se moći kupiti u Mont Blanc Shopu u Zagrebu.

Unatoč tome što se proizvodnjom satova bave relativno kratko vrijeme, postižu velike uspjehe, čemu svjedoči i činjenica da njihove satove nose velike svjetske zvijezde, a dijamante i drago kamenje njihovih linija nakita nose poznate osobe poput pjevačice Jennifer Lopez, manekenke Naomi Campbell te glumice Eve Green.

Neki od svjetskih poznatih glumaca poput Nicolasa Cagea i Johnyja Deepa, kao i britanska operna pjevačica katherine Jenkins ‘ambasadori' su satova Montblanc. Oni za to ne dobivaju honorar nego novac ide u zakladu za siromašne.

Collection Villeret 1858 obuhvaća četiri modela satova koji su napravljeni od platine 950, 18 - karatnog bijelog zlata i 18 - karatnog crvenog zlata. Kreirali su ih urari iz cijenjene švicarske manufakture Minerva SA koja je osnaovana 1858. A ta je godina postala i dio imena najnovije kolekcije. Tvrtka Minerva prošle se godine pridružila

Richemont grupi. Toj grupi pripada i Montblanc, ali i drugi svjetski poznati proizvođači satova Cartier, Vacheron Constantin, IWC, Van Cleef & Arples i Dunhill, te modne marke Chanel, Chloe, Hackett ali i još niz vrhunskih luksuznih brandova.

Minerva je znalcima poznata po izradi satnih mehanizama visoke preciznosti, koji se izrađuju ručno, što je rjetkost čak i u segmentu viskokog urarstva.

STRIKTNO LIMITIRANA KOLEKCIJA

Najnovija Montblancova kolekcija ekskluzivna je i striktno limitirana. Od svakog od četiri modela bit će izrađen samo jedan primjerak od platine, osam od bijelog i 58 satova od crvenog zlata. Cijene modela se kreću od 25 do 75 tisuća eura. Kućište svakog modela iz kolekcije minijaturno je majstorsko djelo napravljeno od platine, bijelog ili crvenog zlata. Vanjske gravure na svim satovima limitirane serije, kao i serijski brojevi, ugravirani su ručno.

Stražnja strana kućišta dekorirana je potpisom Demetrio Cabiddu Maitre Horloger, imenom tehničkog direktora Minervina insituta urarstva. Logo Montblanca koji simbolizira snježni vrh europse najviše planine također je prisutan na svim modelima.

MEHANIZMI SATOVA

Nalivpero Rose Gold s ekskluzivnim potpisomNalivpero Rose Gold s ekskluzivnim potpisomJedan od satova kolekcije Villeret 1858, Grand Chronograph Authentique, monopulsirajući je kronograf s 30 - minutnim brojačem. Napravljen je sa zakrivljenim lakiranim kućištem dijametra 47 milimetara, a visine 13,55 miimetara. Savinuti glavni vijak satnog mehanizma izrađen je od kristala safira. Posebno patentirani mehanizam smješten u kućištu od safirinih kristala pokreće se direktnim trzanjem remena. Satni mehanizam navija se krunicom, koja se može namjestiti u pet položaja. Nakon navijanja mehanizam radi minimalno 55 sati.

Cronographe Autentique također je dio strogo limitirane ekskluzivne kolekcije Villeret. 1858, kao i Grand Chronographe Authentique, ima mehanizam otporan na udarce. Glavni vijci tog mehanizma imaju držače namjenjene održanju ravnoteže, napravljene od platine i zlata. Seconde Grande Authentique i Seconde Authentique kao i predhodne dvije ure iz ove kolekcije dolaze s remenjem od krokodislke kože s kopčom za zatvaranje od crvenog ili bijelog zlata ili platine. Sve aplikacije na modelima, kao i brojevi, kopče i drugi detalji od metala usklađeni su s kućište.

POZNATE OSOBE KAO PROMOTORI BRANDA

Montblanc već godinama angažira svjetski poznate umjetnike kao ‘‘ambasadore'' njihova branda. Dio novca od prodaje satova koje 'ambasadori' prezentiraju Montblanc daje za humanitarne svrhe. Jedan od ‘ambasadora' je i glumac Nicolas Cage.

Od listopada 2006. Cage sudjeluje u Montblancovoj kampanji pod nazivom ‘ Pomaganje drugima daje uspjehu pravo značenje' kojom pomažu neprofitnu organizaciju ‘ Heal the bay', koja se bori za očuvanje obala južne Kalifornije.

Nova ‘ambasadorica' Montblanca je američka pijanistica Helene Grimaud, koja predstavlja ženske satove i nakit. Novac prikupljen od prodaje artikala koje ona prezentira namijenjen je za projekte iz umjetnosti i kulture koje Montblanc pomaže.

Vezane vijesti

Đukanović krenuo Sanaderovim stopama

Đukanović krenuo Sanaderovim stopama

Bivši predsjednik crnogorske države i vlade i sadašnji čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nosi na lijevoj ruci sat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika