22.12.2008. / 07:22

 

HDZ

Šeks: 'U interesu je Hrvatske da ponovno ne dođe vrijeme ljevice'

'Ljevica je pokazala što zna od '45. do '90., a reformirana ljevica pokazala je što zna od 2000. do 2003., a to su samo slatkorječivost i fraze', smatra Šeks

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksU interesu Hrvatske treba poduzeti da ponovno ne dođe vrijeme ljevice, rekao je večeras član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, na proslavi 19. obljetnice osnutka te stranke u Đakovu.

Šeks je ocijenio da će lokalne izbore u svibnju obilježiti politička borba između dvaju blokova - ljevice s SDP-om i HNS-om te bloka desnice i centra, koji se, smatra, pokazao u nedavnoj smjeni vlasti u Đakovu, kada su HDZ, HSS, HSP, HSLS, HSU i nezavisni vijećnici smijenili dotadašnju vladajuću koaliciju SDP-HNS.

U tome se, po Šeksovu mišljenju, "ocrtavaju konture osovine za svibanjske lokalne izbore".

"Nakon smjene vlasti u Đakovu iskristalizirala su se dva fronta - jedan lijevi sa SDP-om i HNS-om i drugi s HDZ-om, HSS-om, HSLS-om, HSP-om i HSU-om. Takav je rasplet, zapravo, i u cijeloj Europi - ljevica na jednoj te centar i desni centar na drugoj strani. Lijevi blok već je čvrsto uvezan, a u interesu Hrvatske treba poduzeti da ponovno ne dođe vrijeme ljevice. Ona je pokazala što zna od '45. do '90., a reformirana ljevica pokazala je što zna od 2000. do 2003., a to su samo slatkorječivost i fraze. Kotač povijesti ne može se okretati unatrag", rekao je Šeks.

Komentirajući slovensku blokadu pregovora Hrvatske s EU, Šeks je kazao kako se Hrvatska od početka svog osamostaljivanja uvijek nalazila pred teškim razrješenjima ključnih pitanja i kako ništa nije dobila olako.

"Prema Sloveniji treba djelovati razborito i pametno te preostalih 25 članica EU uvjeriti u opravdanost naših zahtjeva za ulazak u Uniju", rekao je Šeks.

Podsjetio je da će Hrvatska na proljeće ući u NATO te dodao da je sada ključni zadatak učiniti da kriza što manje zahvati državu. (Hina)

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika