22.12.2008. / 07:47

 

Caracas

Chavez: 'Moralesa žele ubiti'

'Pošto neprijatelji Moralesu ne mogu ništa na političkom planu, žele ga se otarasiti ubojstvom', tvrdi Chavez

Hugo ChavezHugo ChavezPredsjednik Venezuele Hugo Chavez je rekao u nedjelju da je postojao plan ubojstva njegovog bolivijskog kolege Eva Moralesa kojeg neprijatelji žele eliminirati zbog njegove vjerojatne pobjede na referendumu o novom ustavu u siječnju 2009.

"Evo mi je telefonirao i rekao da je otkriven plan ubojstva", rekao je venezuelanski predsjednik u govoru kojeg je prenosio radio.

"Evo kroči prema pobjedi na referendumu o novom ustavu Bolivije i tada se pojavljuje plan pokušaja ubojstva. Dobio je 70 posto glasova na referendumu o nastavku njegovog mandata u kolovozu, unatoč psihološkog i medijskog rata pokrenutog protiv njega", nastavio je Chavez.

Pošto neprijatelji Moralesu ne mogu ništa na političkom planu, žele ga se otarasiti ubojstvom, tvrdi Chavez.

Chavez je nekoliko puta upozoravao na planove ubojstva Moralesa, koji jedan od njegovih glavnih saveznika u Južnoj Americi.

Predsjedniku Moralesu nisu skloni guverneri naprednih regija Bolivije koji se protive planu socijalističkog ustava. (Hina)

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika