22.12.2008. / 08:00

 

Optužbe

Predsjednik Ukrajine: Premijerka nesposobna riješiti krizu

Premijerka je predsjednika optužila da je odgovoran za 22 posto inflacije u 2008. godini

Viktor Juščenko i Julija TimošenkoViktor Juščenko i Julija Timošenko

Predsjednik Ukrajine Viktor Juščenko optužio je u nedjelju premijerku Juliju Timošenko da je nesposobna boriti se protiv gospodarske krize, nakon što je ona optužila šefa države za korupciju i pogoršanje problema u zemlji.

"Situacija je već odavno izmakla kontroli premijerke", ocijenio je Juščenko. Premijerka je predsjednika optužila da je odgovoran za 22 posto inflacije u 2008. godini.

"Siguran sam da premijerka nije kadra procijeniti današnje gospodarske i socijalne procese", rekao je.

Juščenko je u razgovoru na ukrajinskoj televiziji optužio Timošenko da je na suprotnoj strani od ukrajinskog stanovništva, prenosi ruska agencija Itar-Tass.

On je to izjavio nakon što ga je Timošenko optužila za korupciju i pad vrijednosti nacionalne valute, koja je izgubila polovicu vrijednosti posljednjih tjedana, kako bi vladu doveo u težak položaj.

Ona traži Juščenkovu ostavku kao i da jedna specijalizirana nevladina organizacija, tužiteljstvo i služba ukrajinske sigurnosti istraže poteze šefa države.

Neslaganja i optuživanja između predsjednika i premijerke Ukrajine traju mjesecima.

Ukrajinu pogađa financijska kriza i ona je suočena s gospodarskim problemima bez presedana od 1990.-ih kada su se ekonomije bivših sovjetskih zemalja teško oporavile od šoka izazvanog raspadom SSSR-a. (Hina)

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika