22.12.2008. / 11:20

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Varaždin: SDP i HNS zajedno na lokalne izbore u županiji

'Cilj nam je postići sinergiju, te donijeti zajednički izborni program koji će, uz zajedničke kandidate, donijeti najbolje građanima Varaždinske županije', istaknula je predsjednica Županijske organizacije SDP-a

Milorad BatinićMilorad BatinićPredsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Dubravka Biberdžić i predsjednik županijskog HNS-a Milorad Batinić potpisali su jutros u Varaždinu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore na razini županije te isticanje zajedničkog kandidata za župana.

I dok je Predrag Štromar (HNS) već odranije poznat kao kandidat za župana, SDP će krajem siječnja iduće godine izaći sa svojim kandidatima za mjesto dožupana te za mjesto predsjednika Županijske skupštine, dok će Milan Pavleković iz HNS-a biti kandidat za mjesto drugog dožupana.

"Cilj nam je postići sinergiju, te donijeti zajednički izborni program koji će, uz zajedničke kandidate, donijeti najbolje građanima Varaždinske županije", istaknula je Biberdžić.

Osim u županiji, stranke se spremaju i na izlazak u pojedinim gradovima i općinama oko čega se još uvijek vode pregovori.

"Cilj nam je u svim jedinicama lokalne uprave imati načelnike i gradonačelnike, pa čak i u Varaždinu", rekao je Milorad Batinić iz HNS-a.

Već ranije HNS je istaknuo saborskog zastupnika Zlatka Horvata kao kandidata za gradonačelnika koji će se za to mjesto boriti s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Čehokom iz HSLS-a.

Danas potvrđena koalicija ostaje otvorena za potencijalne partnere poput Hrvatske stranke umirovljenika, ali i druge stranke, kazala je Biberdžić. (Hina)

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika