22.12.2008. / 12:51

Autor: Petra Horvat

Moskva

Bjelorusija nudi Rusiji priznanje gruzijskih pokrajina u zamjenu za jeftiniji plin

'Bjeloruski predsjednik ima što za ponuditi ruskom kolegi i u političkom i u gospodarskom smislu', rekao je neimenovani izvor

Aleksandar Lukašenko i Vladimir PutinAleksandar Lukašenko i Vladimir PutinBjelorusija bi mogla od Rusije zatražiti umjerene cijene plina u 2009. godini u zamjenu za priznanje neovisnosti odmetnutih gruzijskih pokrajina Južne Osetije i Abhazije, objavile su u ponedjeljak ruske novine.

List Kommersant navodi, uoči susreta ruskog i bjeloruskog predsjednika, da bi Minsk mogao ponuditi Rusiji dioničarski udio u tvrtki za transport plina Beltransgaz kako bi osigurao dogovor oko cijena plina i zajam za prevladavanje financijske krize.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nije priznao neovisnost Južne Osetije i Abhazije rekavši da to pitanje treba razmotriti parlament koji, međutim, po tom pitanju nije poduzeo ništa.

"Bjeloruski predsjednik ima što za ponuditi ruskom kolegi i u političkom i u gospodarskom smislu", rekao je neimenovani izvor uoči susreta Lukašenka i ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva zakazanog za ponedjeljak.

Bjeloruski dužnosnici računaju u 2009. godini s cijenom od 160 dolara za prostorni metar ruskog prirodnog plina, za razliku od sadašnjih 128 dolara. Rusi su najavili da cijena neće biti manja od 200 dolara. (Hina)

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika