22.12.2008. / 13:22

Autor: Plamenko Cvitić

Beus i HDZ ruše Tonina Piculu u Velikoj Gorici

Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke, koja je dosad podržavala velikogoričku vladajuću koaliciju SDP-DC, dogovorio se s HDZ-om da na sutrašnjoj sjednici ne podrže izglasavanje gradskog proračuna

Dragutin Lesar i Goran Beus, saborski zastupnici HNS-aDragutin Lesar i Goran Beus, saborski zastupnici HNS-aGoran Beus Richembergh, saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke po svemu sudeći sutra bi mogao srušiti gradsku vlast u Velikoj Gorici. Naime, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu je izglasavanje proračuna za 2009. godinu.

Kako ističu Nacionalovi izvori, iako je HNS dosad podržavao vladajuću koaliciju SDP-a i DC-a, odnosno Tonina Piculu i Vesnu Škare-Ožbolt, HNS-ovac Beus odnedavno se zbližio s oporbenim HDZ-om.

Iz tog razloga, posljednjih dana u Velikoj Gorici se šuška da će se Beus sutra 'solidarizirati' s HDZ-om, te da neće podržati gradski proračun. Ako se to uistinu dogodi, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare-Ožbolt mogla bi jedino sazvati još jednu sjednicu do 31. prosinca, no ako se ni tad ne izglasa proračun, već u prvim danima siječnja doći će do raspuštanja goričke gradske vlasti.

U tom slučaju, ne bi se sazivali novi izbori, već bi do redovnih lokalnih izbora Velikom Goricom vladao vladin povjerenik, što bi značilo izravnu HDZ-ovu kontrolu nad gradom ministra Ivana Šukera.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika