22.12.2008. / 15:43

Autor: Branimir Lozej

Toyota se boji za svoju budućnost u Formuli 1

Čelnici Toyote danas su po prvi puta u povijesti ove japanske autokuće objavili kako su zabrinuti za svoju budućnost, kako je ekonomska kriza uzela maha možda će se i Toyota, kao i Honda, otići iz Formule 1

Predsjednik Toyote Katasuaki Watanabe prije nekoliko je dana objavio kako će 15. siječnja 2009. Toyota predstaviti svoj novi bolid za nadolazeću sezonu Formule 1 Predsjednik Toyote Katasuaki Watanabe prije nekoliko je dana objavio kako će 15. siječnja 2009. Toyota predstaviti svoj novi bolid za nadolazeću sezonu Formule 1 "Trenutno imamo jako velikih problema. Ova je kriza kao ni jedna prije!", rekao je predsjednik Toyote Katsuaki Watanabe. Naime, Toyotini su najveći problemi u tome što su prvih šest mjeseci ove godine imali takve gubitke, a prodaja im je pala s deset milijuna prodanih vozila na samo sedam i pol. Čelnici Toyote zabrinuti su za njenu budućnost te se najvjerojatnije povući svoju momčad iz Formule 1.

Svijet Formule 1 početkom je prosinca protresao odlazak Honde iz Formule 1. Tada su čelnici Toyote demantirali natpise kako su oni sljedeći, no globalna ekonomska kriza uzela je maha i najvjerojatnije će ostaviti veliki utjecaj na automoto sportu.

Zato su prije nekoliko dana na Svjetskom automoto Vijeću u Monacu donesene odluke koje bi trebale smanjiti troškove momčadi za ukupno 30 posto. Naime, vijek trajanja motora biti će produžen i morat će moći izdržati tri utrke, svaki vozač će na raspolaganju imati maksimalno osam motora (kroz cijelu sezonu), plus četiri motora za testiranje. Smanjen je i broj okretaja motora sa 19 000 na 18 000 u minuti, a interna podešavanja su zabranjena.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika