22.12.2008. / 16:40

Autor: Katarina Zorić

Matijašević: Ako nas Vlada ne posluša, dogodit će se trgovanje teritorijem

Matijašević je najavio da će danas na prosvjedu javno pozvati premijera Ivu Sanadera da u natječaju za privatizaciju brodogradilišta istakne obavezu nastavka djelatnosti. "Brodograđevna djelatnost mora se sačuvati i u obzir trebaju doći samo oni strateški partneri koji žele ulagati u brodogradnju", rekao je Matijašević

"Brodograđevna djelatnost mora se sačuvati i u obzir trebaju doći samo oni strateški partneri koji žele ulagati u brodogradnju", rekao je Matijašević"Brodograđevna djelatnost mora se sačuvati i u obzir trebaju doći samo oni strateški partneri koji žele ulagati u brodogradnju", rekao je Matijašević"Premijer Sanader neki dan je rekao da Hrvatska neće trgovati svojim teritorijem, a ja tvrdim da će se dogoditi upravo trgovanje teritorijem ako Vlada ne posluša ono što im govore radnici hrvatskih borogradilišta", rekao je za Nacional.hr predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević. Navodi da su radnici na današnjim prosvjednim skupovima koji su se održali u svim hrvatskim brodogradilištima pokazali spremnost da se izbore za svoja radna mjesta, a nada se dobroj posjećenosti i na popodnevnom prosvjedu u Rijeci: "Vidjet ćemo hoće li radničku spremnost iz brodogradilišta podržati i društvena solidarnost. Nadam se da hoće".

Matijašević je najavio da će danas na prosvjedu javno pozvati premijera Ivu Sanadera da u natječaju za privatizaciju brodogradilišta istakne obavezu nastavka djelatnosti. "Brodograđevna djelatnost mora se sačuvati i u obzir trebaju doći samo oni strateški partneri koji žele ulagati u brodogradnju", rekao je Matijašević.

O sudbini brodogradilišta bit će riječi na sutrašnjem sastanku sindikata s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom. Matijašević očekuje da struktura natječaja bude takva da odgovara brodogradilištima, odnosno tražit će se zadržavanje trenutne djelatnosti, ali i socijalna klauzula prema kojoj radna mjesta ne bi bila ugrožena. "Ako budemo zadovoljni strukturom natječaja koji će raspisati Vlada, onda neće biti razloga za prosvjede", rekao je Matijašević koji napominje kako je cilj današnjeg prosvjeda u Rijeci da brodograditelji ojačaju svoje pozicije u pregovorima s Vladom.

Danas su u svim hrvatskim brodogradilištima održani prosvjedni skupovi upozorenja Vladi. Radnici su na taj način iskazali nezadovoljstvo najavljenim modelom privatizacije brodogradilišta.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika