22.12.2008. / 17:23

Autor: Branimir Lozej

Lilić:"RTL čeka mukotrpan posao oko praćenja rukometnog prvenstva"

U jednom je od predavanja Visoke novinarske škole gostovao Miroslav Lilić, dugogodišnji televizijski novinar. Na predavanju je studentima, uz ostalo, govorio i o svojoj dugogodišnjoj karijeri televizijskog novinara, no komentirao je i praćenje nadolazećeg Svjetskog rukometnog prvenstva

Miroslav Lilić bio je prvi glavni urednik Nove TV, a u javnosti je najpoznatiji po objavi smrti Josipa Broza Tita na Jugoslavenskoj televizijiMiroslav Lilić bio je prvi glavni urednik Nove TV, a u javnosti je najpoznatiji po objavi smrti Josipa Broza Tita na Jugoslavenskoj televiziji„RTL će izgubiti više od četiri sata programa tijekom Svjetskog prvenstva u rukometu, ovaj im je potez bio loš“, izjavio je Miroslav Lilić, koji je trenutno programski savjetnik na Hrvatskoj radioteleviziji. Naime, RTL je dobio koncesiju i prava na prijenos Svjetskog rukometnog prvenstva koje se održava od 16. siječnja do 1. veljače sljedeće godine. Prema Lilićevim će riječima RTL u udarnim terminima izgubiti puno gledatelja jer neće svi gledati sve utakmice prvenstva.

No, kada će igrati hrvatska reprezentacija svi će gledati, upravo, RTL. Ta je činjenica najvjerojatnije bila i povod RTL-ove borbe za televizijska prava na sve utakmice prvenstva. Prema Lilićevim riječima, redakciju RTL-a očekuje mukotrpan rad tijekom rukometnog turnira u Hrvatskoj jer će morati poslati svoje TV ekipe u svaku od dvorana u kojima će se igrati utakmice.

„Teret slave treba znati nositi. Televizijsko novinarstvo je posao kao i svaki drugi i tako ga treba doživljavati“, kazao je Lilić.

Vezane vijesti

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je neprimjerenim, neistinitim i neutemeljenim ocijenila izjave predsjednika Uprave RTL-a Johannesa Zulla da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika