22.12.2008. / 21:26

Autor: Hrvoje Šimičević

Đapić preživio glasanje vijećnika o smjeni

Predsjednik Gradskog vijeća Anto ĐapićPredsjednik Gradskog vijeća Anto ĐapićU nastavku sjednice osječko Gradsko vijeće večeras je većinom glasova odbacilo zahtjev šest vijećnika iz Kluba HDSSB-a i HSS-a da se smjeni predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, kojega su, uz ostalo, optužili da provodi samovolju i da se miješa u nadležnosti gradonačelnika i Gradskog poglavarstva. Za smjenu Đapića bilo je šest vijećnika, a protiv je bilo 13 vijećnika osječkoga Gradskog vijeća, te je zahtjev odbačen.

Predsjednik Kluba i predsjednik HDSSB-a, saborski zastupnik Vladimir Šišljagić, obrazlažući zahtjev za smjenom predsjednika Gradskog vijeća Ante Đapića, rekao je, uz rekao, kako je, "kao saborski zastupnik, dobio dokument u kojemu se Anto Đapić i Vlado Zec, u ime Kamen Ingrada, obvezuju na suradnju, koja se odnosi na financiranje jedne od izbornih kampanja HSP-a, obnovu stranačkih prostorija, te obiteljskog stana i kuće Đapiću", a koji će, kako je ustvrdio Šišljagić "zauzvrat pomoći Kamen Ingradu i Vladi Zecu".

Anto Đapić odbacio je sve optužbe kao neargumentirane, istaknuvši da su sve u predizbornoj funkciji, te da im je cilj od Osijeka "ponovno stvoriti grad slučaj". Đapić je također kazao kako je on osobno "više stao u obranu Branimira Glavaša nego njegova stranka", jer "nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja".

Ocijenio je kako se HDSSB-e "već dugo obračunava s HSP-om" i s njim osobno "sve iz straha od predstojećih izbora", jer su i "prošli pokazali da je HSP-e pobjednik".

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika