23.12.2008. / 11:53

Autor: Vladimir Radičević

Košarkaši Zadra večeras vraćaju Petrovića na klupu

Još nije poznat rasplet oko trenera košarkaša Zadra, naime kako je Aco Petrović dobio sporazumni raskid ugovora, a Dražen Anzulović se nije uspio dogovoriti s čelnicima kluba oko njegova angažmana, sapunica oko novog-starog trenera se nastavlja

Aco Petrović još uvijek ima potpunu podršku košarkaša ZadraAco Petrović još uvijek ima potpunu podršku košarkaša ZadraHladni rat sportskog direktora Giuseppea Giergie i trenera s otkazom u džepu, Aleksandra Petrovića, još uvijek traje. Naime, iako je već nekoliko puta u zadnjih godinu dana ponudio ostavku, Petrović se održao na vrućoj zadarskoj klupi. No, kada je Upravni odbor Zadra odlučio da Petrović više nije trener i kada mu je urućen sporazumni raskid ugovora Petrović na to nije želio pristati i čeka se konačni rasplet.

No, UO je bio toliko uvjeren da je novi trener Dražen Anzulović pa su tako brže-bolje požurili s odlukom da se rješe Petrovića. Situacija se zakomplicirala nakon što se Anzulović, preko Rena Sinovčića koji je navodno odradio cijeli posao, nije uspio dogovoriti da preuzme Zadar.

"Nisam odbio preuzeti momčad Zadra nego sam se zahvalio na pozivu, međutim, postojala je obostrana želja predsjednika Kristijana Magaša i moja osobno da ja preuzmem klupu Zadra, no nisam naišao na kompletnu podršku kluba i jednostavno u takvoj situaciji nisam htio preuzeti momčad Zadra", rekao je za ZadarSport Dražen Anzulović. Kako doznajemo, ta 'podrška' se odnosi na Giergiju koji je navodno stopirao dolazak Anzulovića.
No, tome treba dodati i to kako su igrači Zadra nekoliko puta rekli kako Petrović ima njihovu punu podršku. Uostalom, to je za Sportske novosti potvrdio i centar Zadrana Todor Gečevski:

"Opći je stav igrača i prije nekoliko dana bio da dajemo potporu treneru Petroviću". Stoga nije nemoguće očekivati da Petrović, koji je danas napustio Zadar sa svim stvarima, ipak ponovno sjedne na klupu.Tijekom svih utakmica Aco Petrović (u pozadini) pratio je i bodrio svoje igrače, u ovom slučaju Hrvoja Perića (ljievo)Tijekom svih utakmica Aco Petrović (u pozadini) pratio je i bodrio svoje igrače, u ovom slučaju Hrvoja Perića (ljievo)

Iz pouzdanih izvora saznali smo kako će danas na utakmici NLB lige u Splitu (19 sati), gdje utakmicu vodi Petrovićev dosadašnji pomoćnik Denis Pleslić, igrači Zadra prosjedovati zbog nedavne odluke UO-a i tražit će povratak Petrovića na klupu! Hoće li igrači izaći s majica na kojima traže Petrovićev povratak, transparentom ili će samo mirno prosjedovati - još nitko ne zna.

Zna se samo da su se dogovorili kako ovaj cirkus mora završiti i da je Petrović, koji je objektivno imao problema s ozljedama ključnih igrača (Dixon, Johnson, Rančić...) ipak najbolje rješenje ako žele do Eurolige u sezoni 2009/10. Kako će na sve ovo reagirati Gierga tek će se vidjeti.

Vezane vijesti

Eurokup: Cedevita izgubila u Trevisu

Eurokup: Cedevita izgubila u Trevisu

Košarkaši Cedevite upisali su u 4. kolu skupine G Eurokupa i treći poraz. Kao i prije tjedan dana u Zagrebu bolji od momčadi Dražena Anzulovića bio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika