23.12.2008. / 12:25

Autor: Hina

Josip Lucić na komemoraciji: Čačić je bio čvrst i iskren general

U Domu Hvatske vojske održana je komemoracija povodom pogibije general-bojnika Gordana Čačića; pokop će biti u srijedu, 24. prosinca, na zagrebačkom groblju Mirogoj s početkom u 12:30 sati

General Gordan Čačić stradao je na skijanju u ItalijiGeneral Gordan Čačić stradao je na skijanju u ItalijiPovodom pogibije državnog tajnika Ministarstva obrane (MORH), general-bojnika Gordana Čačića u Domu Hvatske vojske održana je danas komemoracija u nazočnosti članova obitelji, visokih državnih dužnosnika, djelatnika Ministarstva obrane i Glavnog stožera te brojnih suboraca i prijatelja.

Među njima su bili i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i ministar obrane Branko Vukelić.

Načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić podsjetio je da je Gordan Čačić dragovoljac još od 1990. godine kao zamjenik zapovjednika samostalne Podsusedske satnije pokazao odlučnost u obrani Domovine kada je Zagrebu prijetio udar oklopnih postrojbi tadašnje JNA. Čačića je ocijenio kao čvrstog i iskrenog generala Hrvatske vojske.

Ministar obrane Branko Vukelić rekao je da bi u ovo vrijeme, da nije bilo tragedije, s Čačićem razmjenjivao božićne čestitke. Naglasio je kako je njihovom zajedničkom radu iz Čačića izbijala energija, ali i samozatajnost dodavši da će svima u MORH-u nedostajati.

Na komemoraciji u MORH-u pročitan je Čačićev životopis dok su se u pozadini nizale fotografije i video isječci iz generalova života, a ispred svečane pozornice izložena su njegova odličja.

Inače, Čačić je za dva dana trebao slaviti rođendan, iako u njegovim dokumentima stoji da je rođen 1. siječnja 1961. godine, zapravo je rođen na Božić 1960.

Pokop državnog tajnika u Ministarstvu obrane general-bojnika Gordana Čačića bit će se sutra na zagrebačkom groblju Mirogoj s početkom u 12:30 sati. Obred pokopa u Aleji hrvatskih branitelja predvodit će vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac, a Sveta misa zadušnica održat će se istoga dana u 16 sati u župnoj crkvi don "Ivan Bosco" u Podsusedu.

Vezane vijesti

Tvornica ubijanja

Tvornica ubijanja

Uz spomenik žrtvama ustaškog terora u šumi Jadovno te kod obližnje Šaranove jame u kojoj su nesahranjeni posmrtni ostaci mnogobrojnih žrtava Srba i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika