23.12.2008. / 12:40

Autor: Hina

Županija osječko-baranjska

Tenja: pronađeno oružje i eksploziv

Policija poziva građane da odbacivanjem opasnih sredstava ne ugrožavaju svoje i tuđe živote, nego da pozivom na besplatni broj telefona 92 dogovore dragovoljnu predaju oružja

Policija upozorava građane da nepropisnim odbacivanjem oružja ugrožavaju ljudske životePolicija upozorava građane da nepropisnim odbacivanjem oružja ugrožavaju ljudske životeUz cestu, između mjesta Tenje i Silaša, jučer je pronađeno pet ručnih bombi, dva kilograma eksploziva, 210 metaka, puška M-48 i jedna poluautomatska puška, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Pronađena eksplozivna sredstva i streljivo uništeni su na mjestu pronalaska, a puške je preuzeo policijski službenik Protueksplozijskog odsjeka te PU.

U osječko-baranjskoj PU pozivaju građane da odbacivanjem opasnih sredstava ne ugrožavaju svoje i tuđe živote, nego da pozivom na besplatni broj telefona Operativno-komunikacijskog centra policije - 92 dogovore dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Podsjećaju građane da se može zatražiti dolazak policije, na dogovorenu lokaciju, u civilnoj odjeći i s civilnim vozilom.

Prema podatcima osječko-baranjske Policijske uprave, u prvih jedanaest mjeseci ove godine građani su, između ostaloga, policijskim službenicima dragovoljno predali 301 komad raznog oružja, 293 bombe, 46 mina, više od 33.000 metaka i više od 30 kilograma eksploziva.

U istom je razdoblju, na raznim lokacijama, odbačeno i pronađeno četiri komada raznog oružja, 219 bombi, 88 mina, 9.350 metaka te 5,45 kilograma eksploziva.

Vezane vijesti

Šveđaninu nađeno oružje u prtljazi

Šveđaninu nađeno oružje u prtljazi

Zbog posjedovanja oružja koje mu je pronađeno u osobnoj prtljazi u Zračnoj luci Split policija je prekršajno prijavila državljana Švedske, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika