23.12.2008. / 13:01

Autor: Hina

Zagreb

Umro Reno Vinek, istaknuti novinar Sportskih novosti

Posljednji ispraćaj Rene Vineka bit će u subotu, 27. prosinca, na zagrebačkom groblju Mirogoj u 11,45 sati

Reno Vinek (foto Večernji list)Reno Vinek (foto Večernji list)Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je u ponedeljak, 22. prosinca u kasnim večernjim satima, u 80. godini umro istaknuti sportski novinar Reno Vinek.

Rođen je 29. siječnja 1929. u Zagrebu, a sportskim novinarstvom se počeo baviti 1957. u Narodnom listu (budući Večernji list). Od 1958. do umirovljenja, dakle punih 36 godina, radio je kao profesionalni novinar u Sportskim novostima.

U mladosti se bavio tenisom, rukometom i stolnim tenisom, i o tim sportovima je i najviše pisao, a bio je i međunarodni sudac u stolnom tenisu i rukometu te izbornik ženske rukometne reprezentacije Jugoslavije.

U novinarskoj karijeri radio je sve redakcijske poslove od suradnika, urednika izdanja do urednika deska, a odgojio je generacije vrsnih sportskih novinara kojima je bio i ostao uzor. Izvještavao je sa Olimpijskih igara u Munchenu 1972., Montrealu 1976., Moskvi 1980. i Sarajevu 1984.Reno Vinek (lijevo) u mlađim se danima bavio raznim sportovima, a bio je i međunarodni sudac u stolnom tenisu i rukometuReno Vinek (lijevo) u mlađim se danima bavio raznim sportovima, a bio je i međunarodni sudac u stolnom tenisu i rukometu

Za svoj rad, kojim je bitno utjecao na unapređivanje sportskog novinarstva u Hrvatskoj, dobio je brojna priznanja i nagrade od kojih su najznačajnije Nagrada Milan Milanović za životno djelo, Orden rada sa srebrnim vijencem te Nagrada za životno djelo koje mu je kao znak priznanje i zahvalnost za sve što je napravio za naše sportsko novinarstvo dodijelio 1995. godine Hrvatski zbor sportskih novinara.

Posljednji ispraćaj Rene Vineka bit će u subotu, 27. prosinca, na zagrebačkom groblju Mirogoj u 11,45 sati.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika