23.12.2008. / 16:16

Autor: Petra Horvat

Papa: 'Čovječanstvo treba spasiti od homoseksualaca'

'Čovječanstvo treba spasiti od homoseksualaca kao što treba spasiti tropske šume', smatra papa Benedikt VI

Papa Benedikt VIPapa Benedikt VIPapa Benedikt VI je izjavio da je spašavanje čovječanstva od homoseksualaca jednako važno kao spas tropskih šuma.
U nizu izjava zbog kojih se homoseksualci mogu osjetiti isprovocirano, papa je kazao i da nejasna podjela na muškarce i žene može dovesti do samouništenja ljudske rase.

U obraćanju rimskoj kuriji u Vatikanu papa je istaknuo da bilo kakvo iskakanje izvan heteroseksualnih okvira predstavlja destrukciju "božjeg djela", te da Rimska katolička crkva u tom slučaju ima ulogu zaštite čovječanstva od samouništenja.
"Nužno poštovanje prema prirodnoj podjeli na muškarca i ženu nije staromodna metafizika", dodao je. Rekao je i da tropske šume svakako zaslužuju našu zaštitu, te da ljudska bića ne zaslužuju ništa manje od toga.

Prema učenju katoličke crkve, homoseksualnost nije grijeh, no homoseksualan spolni čin je. Također, papa se izrazito suprotstavio homoseksualnim brakovima. U listopadu je jedan visokopozicionirani član kurije homoseksualnost opisao kao devijaciju, nepravilnost, ranu.

"Čovječanstvo treba slušati jezik stvaranja kako bi razumjelo uloge muškarca i žene", rekao je papa. Istom je prilikom papa branio pravo Crkve da o ljudskoj prirodi govori kao o muškoj i ženskoj, te dao pravo Crkvi da osigura da se takav poredak poštuje.

Vezane vijesti

Zabrana gay parade na - 100 godina

Zabrana gay parade na - 100 godina

'Zbog sigurnosnih razloga' u Moskvi se ne smije održavati "Gay-parada" u idućih stotinu godina, do svibnja 2112. Odgovarajuću zabranu je potvrdio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika