23.12.2008. / 17:16

Autor: Hina

Posljedica krize

Ruski oligarsi gube 111 milijarda dolara

'Najgore su prošli milijarderi koji su, u panici, uzeli zajmove od banaka za kupnju suparničkih tvrtki i imovine diljem svijeta', piše ruski list

Vladimir Putin i tajkun Oleg Deripaška, kralj aluminijumaVladimir Putin i tajkun Oleg Deripaška, kralj aluminijumaŠestorica najbogatijih Rusa izgubila su oko 111 milijarda dolara otkako je počela svjetska financijska kriza, piše u utorak dnevnik Izvestija.

"Najgore su prošli milijarderi koji su, u panici, uzeli zajmove od banaka za kupnju suparničkih tvrtki i imovine diljem svijeta. Oni su živjeli iznad svojih mogućnosti", ističe list.

Kako u napisu pod naslovom "Nema više oligarha" pišu Izvestija, bogatstvo Olega Deripaške koji slovi za najbogatijeg Rusa, sa 28 milijarda dolara palo je na 7,2 milijarde.

Najpoznatiji ruski milijarder, vlasnik nogometnog kluba Chelsea, Roman Abramovič sada se mora zadovoljiti s 3,3 milijarde dolara, a prije šest mjeseci imao je 23,5 milijarde.

Ruski poslovni ljudi svoj su rast zadnjih godina financirali zaduživanjem, a najveći dio njihova bogatstva procjenjuje se prema cijeni dionica poduzeća u njihovu vlasništvu.

Slom svjetskih burza, pad cijena sirovina i teškoće u otplaćivanju dugova u svijetu zahvaćenom krizom gotova novca zadnjih su mjeseci bili pogubni za ruske bogataše. (Hina)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika