23.12.2008. / 17:36

Autor: Hina

KK Split od danas je postao dioničko društvo

Trostruki europski prvak Košarkaški klub Split CO preoblikovat će se u dioničarsko društvo u kojem će većinski vlasnik biti Grad Split, na jednak način kao što je obavljena pretvorba NK Hajduk, službeno je potvrđeno na današnjem zasjedanju Skupštine tog kluba

Košarkaški klub Split će biti prvi košarkaški klub u Hrvatskoj u kojem će biti obavljena pretvorba u dioničarsko društvo. Predsjednik KK Split Dino Rađa izvijestio je kako je sukladno Zakonu o športu Ministarstvo športa dalo odobrenje da se ovaj košarkaški klub pretvori u dioničarsko društvo.Dino Rađa trenutno je predsjednik KK Split CO, no svoju je košarkašku karijeru započeo krajem '80.-ih u, tadašnjoj, Split Jugoplastici Dino Rađa trenutno je predsjednik KK Split CO, no svoju je košarkašku karijeru započeo krajem '80.-ih u, tadašnjoj, Split Jugoplastici

"Nedavno smo imali sastanak sa gradskim čelnicima Splita i razgovarali smo o pretvorbi košarkaškog kluba. Ispunjeni su uvjeti za tu pretvorbu i nadam se da će ona završiti kao što je to bio slučaj i sa pretvorbom NK Hajduk", kazao je Rađa.

Rađa je prošlog tjedna najavio kako će današnja Skupština KK Split raspravljati o njegovoj ponuđenoj ostavci na dužnost predsjednika kluba nakon nšto je ostavku podnio doskorašnji trener kluba Slobodan Subotić, kojeg je Rađa doveo u klub prije dvije godine. No, Skupština kluba o tomu danas nije raspravljala, a sudionici zasjedanja su rekli kako to znači da Rađina ponuđena ostavka nije prihvaćena.

Direktor KK Split Petar Škovrlj je najavio kako će tijekom siječnja ili početkom veljače 2009. godine klub sklopiti ugovor s Gradom o pravima igranja u dvorani, odnosno o korištenju sportske dvorane u Splitu.

"Nakon toga pristupit će se izradi elaborata o cjelokupnoj vrijednosti KK Split neophodnoj za njegovu pretvorbu. Većinski vlasnik KK Split bit će Grad Split", kazao je Škovrlj. On je također izvjestio da će tijekom 2009. klub obnoviti ugovore sa dosadašnjim sponzorima.

Škovrlj je napomenuo kako će se KK Split ubuduće usredotočiti na veću suradnju sa košarkaškim klubovima u Dalmaciji radi razvoja košarke u tom dijelu Hrvatske.

Vezane vijesti

Dino Rađa: Košarka više nije moj sport

Dino Rađa: Košarka više nije moj sport

O košarci nekad i sad, kao i svom novootkrivenom sportu-hobiju, u Kaprunu, austrijskom skijalištu u blizini Salzburga, novinaru slovenskog portala… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika