24.12.2008. / 01:36

Autor: Hina

Slučaj Index: Zbog mita još dvije uvjetne zatvorske kazne

Željko Jović osuđen je na devet mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, zbog davanja mita u ukupnom iznosu od 1.700 eura kako bi svom sinu, Domagoju na Fakultetu prometnih znanosti osigurao upisivanje ocjena iz Matematike 2 i Strojarstva, bez stvarnog polaganja ispita

U istrazi u slučaju "Indeks" zagrebački Županijski sud osudio je uvjetnim zatvorskim kaznama još dvije osobe, studenta i oca drugog studenta zbog davanja mita radi upisivanja ocjena bez polaganja ispita, izvijestio je danas sud.

Željko Jović osuđen je na devet mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, zbog davanja mita u ukupnom iznosu od 1.700 eura kako bi svom sinu, Domagoju na Fakultetu prometnih znanosti osigurao upisivanje ocjena iz Matematike 2 i Strojarstva, bez stvarnog polaganja ispita.

Na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine osuđen je i student istog fakulteta Žarko Radić jer je za upisivanje ocjene iz Elektrotehnike platio 600 eura.

Vezane vijesti

Akcija Indeks: Prvi profesori na optuženičkoj klupi

Akcija Indeks: Prvi profesori na optuženičkoj klupi

Na Županijskom sudu u Zagrebu danas počinje prvi postupak pokrenut nakon antikorupcijske akcije Indeks. Uz nekoliko posrednika, poticatelja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika