24.12.2008. / 10:13

 

Skandal na pomolu

Arena Zagreb nije dobila uporabnu dozvolu

Danas je po tom pitanju održana i konferencija za novinare, na kojoj je gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio kako je tehnički pregled još uvijek u tijeku, te da će više biti poznato u poslijepodnevnim satima

Skandali oko novoizgrađene dvorane Arena Zagreb nastavljaju se nizati, ali ovaj put sa potencijalno znatno većim epilogom. Naime, ta dvorana, u kojoj je ubrzo predviđeno otvaranje Svjetskog rukometnog prvenstva, nije dobila uporabnu dozvolu.

Potvrdio je to jutros HRT-u Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre. Nakon što su iz Ingre dobili negativan odgovor po pitanju dozvole, od jutros je u Gradskom poglavarstvu započeo sastanak, na kojem će se ovaj novonastali problem nastojati riješiti.

Danas je po tom pitanju održana i konferencija za novinare, na kojoj je gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio kako je tehnički pregled još uvijek u tijeku, te da će više biti poznato u poslijepodnevnim satima. Dodao je kako će nakon toga biti poznato hoće li se izdati uporabna ili privremena dozvola. Jutarnji list piše kako neslužbeno Ingra nikako ne želi pristati na privremenu uporabnu dozvolu, već samo na konačnu.

Bandić je pak ustvrdio kako je sigurnost gledatelja primarna stvar, te da se ne valja žuriti sa izdavanjem dozvole. Kako prenosi RTL, iz Hrvatskog rukometnog saveza istaknuli su da će dozvola biti odobrena do kraja dana. Ukoliko Arena danas dobije privremenu dozvolu, popravci nedostataka zbog kojih je trenutačno izostala dozvola, trebali bi se nastaviti rješavati.

Zbog činjenice da Arena Zagreb nije dobila uporabnu dozvolu, postavlja se pitanje hoće li biti moguće održavanje prijateljskog susreta reprezentacija Hrvatske i Rusije, koji je predviđen za subotu, a s namjerom svečane prezentacije nove dvorane. Zašto dvorana nije uspjela dobiti uporabnu dozvolu, za sada nije poznato. (H.Š.)

Vezane vijesti

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

Svjetski poznati violončelistički dvojac, 2Cellos, održati će koncert u Areni Zagreb 12. lipnja. Uz podršku Zagrebačke filharmonije dvojac će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika